Puigdemont assegura que 'el catalanisme és indubtablement europeista'

Ho ha aclarit després de la polèmica que han generat unes declaracions seves del cap de setmana en les quals plantejava que els catalans "haurien de decidir si volen pertànyer a aquesta UE"

27 noviembre 2017 15:59 | Actualizado a 27 noviembre 2017 16:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Generalitat destituït, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dilluns que "el catalanisme és indubtablement europeista" i ha assegurat que sempre ho ha estat i que ho seguirà sent en el futur. 

Ho ha dit en dos missatges a Twitter recollits per Europa Press, després de la polèmica que han generat unes declaracions seves del cap de setmana en les quals plantejava que els catalans "haurien de decidir si volen pertànyer a aquesta UE" i en quines condicions, encara que va defensar la Unió i l'euro. 

El president destituït ha explicat aquest dilluns que el que vol és una Europa "més integrada, més pròspera, més democràtica i més compromesa", i ha demanat conjurar-se per mantenir vius aquests valors. 

"El cas català és una oportunitat per avançar cap a una Unió Europea més forta on la ciutadania tingui cada vegada més poder de decisió i els Estats tinguin menys", ha conclòs, assegurant que aquest és el veritable esperit europeu.

ERC rebutja ja aquest referèndum

Precisament aquest dilluns, ERC ha considerat innecessari la celebració d'un referèndum sobre la permanència a la UE, i ha defensat que cal introduir canvis a la Unió, però no sortir-ne. 

"No ens sembla que faci falta un referèndum per decidir això. Hi ha molt a canviar, però som 'eurocrítics', no 'euroescèptics'. Creiem en la permanència en la UE", ha exposat el portaveu dels republicans, Sergi Sabrià.  

Comentarios
Multimedia Diari