Puigdemont avança que l'1-O ja té 16.000 col·laboradors i el suport de 560 ajuntaments

El president de la Generalitat acusa l'oposició de faltar el respecte a la institució i buscar "espectacle"

 

07 septiembre 2017 20:25 | Actualizado a 07 septiembre 2017 20:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avançat que el referèndum de l'1-O ja té 16.000 col·laboradors i el suport de 560 ajuntaments en les primeres hores després de la convocatòria oficial. En una entrevista al Telenotícies de TV3, ha posat en valor aquestes xifres enmig d'una "campanya colossal i tremendista". "Que mirin el mapa, no és cap miratge. No es pot dir a aquesta gent que són antidemòcrates ni que participen en un cop d'estat", ha argumentat. D'altra banda, Puigdemont ha carregat contra la "tangana" dels partits de l'oposició al Parlament i els ha acusat de faltar el respecte a la institució i buscar l'espectacle "per després poder dir que al Parlament hi ha molta crispació".

Puigdemont ha criticat "l'absència absoluta de comprensió" de Rajoy i el fet que el govern espanyol es "negui" a acceptar la realitat. Davant d'aquesta actitud, ha advertit al líder de l'executiu espanyol que no només es trobarà la resposta del Govern tirant endavant, i "a bon ritme", el referèndum sinó que també hi haurà una resposta ciutadana. "Davant del tsunami de querelles hi haurà un tsunami de democràcia", ha augurat, al temps que ha concretat que es portarà a la pràctica primer amb "carrers plens de gent" l'Onze de Setembre i mes tard a l'1-O.

El president de la Generalitat ha lamentat també la "querella general" contra tots aquells que es plantegin col·laborar amb l'1-O i ha assegurat que això "no recorda a una democràcia". Puigdemont ha reivindicat que el concepte de democràcia que hi ha a Catalunya és diferent al de l'Estat: "A Catalunya o estàs al costat de la gent, o estàs escoltant i seguint el desig de la ciutadania o no és democràcia, és una altra cosa; són tribunals, fiscals, aparells de l'estat i és guerra bruta".

Puigdemont també s'ha dirigit al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per preguntar-li si pot mirar-lo als ulls i dir per què no pot votar. Així mateix, l'ha instat a plantejar-se que s'hagi arribat fins a la situació actual malgrat la "guerra bruta". En aquest context, el president de la Generalitat ha afirmat que no entén la "resistència mental de la gent que pensa que els cops d'estat es fan amb urnes".

El president ha criticat que l'oposició a Catalunya "munti una tangana per fer veure que es vulneren els seus drets" quan el Govern "n'ha vist de tots colors" i ha recordat les querelles per permetre debats al Parlament. En aquest sentit, ha instat els partits a dir de quina forma volen debatre les lleis de desconnexió.

"No els interessa la llei sinó l'espectacle", ha criticat per després afegir que es tracta d'una manca de respecte a la institució. Tot i les paraules "molt gruixudes" que segons Puigdemont s0'han sentit al Parlament en les últimes hores, ha afirmat "que costa molt explicar que la defensa de la democràcia passa per impedir que la gent voti".

També ha considerat que la moció de censura que vol impulsar la líder de Cs, Inés Arrimadas, està "condemnada a la derrota" i s'ha mostrat encantat de debatre-la si troba els suports necessaris.

Comentarios
Multimedia Diari