Puigdemont avisa l'Estat: 'A un poble mobilitzat, conscient i decidit no li podran fer ni pessigolles'

El president de la Generalitat reclama "valentia" a tots aquells que dubten del dret de decidir dels catalans i els repta a què ho expliquin fins a l'1 d'octubre "mirant-los als ulls"

 

10 junio 2017 15:13 | Actualizado a 17 noviembre 2017 17:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat avui la fortalesa de la ciutadania per tirar endavant el procés sobiranista i ha advertit que, mentre als polítics els poden inhabilitar, "a tot un poble mobilitzat no li podran fer ni pessigolles".
Puigdemont s'ha pronunciat així en la seva intervenció a Lloret de Mar, en el marc del Consell Nacional del PDeCAT un dia després d'anunciar que l'1 d'octubre es durà a terme el referèndum independentista.

El dirigent català ha insistit que als polítics els poden "inhabilitar, suspendre, amenaçar i querellar", però "a la gent se li ha de tenir molt respecte". "Amb aquest procés s'acaba el moment del protagonisme principal de la política i arriba el de la ciutadania", ha afegit Carles Puigdemont, que ha demanat als contraris al referèndum, que tinguin "l'honestedat de mirar als ulls al poble de Catalunya i que s'atreveixin a dir-li que no té dret a decidir el seu futur".

Per a Puigdemont, el clima en el qual fins ara s'ha gestat tot el procés pateix un canvi amb l'anunci de la data i pregunta de la consulta, perquè ara "qui té el comandament són els 7,5 milions de catalans" que, l'1 d'octubre, pitjaran "el botó" per decidir "lliurement" quin país volen.

El president de la Generalitat ha reptat als opositors, sense esmentar directament al Govern d'Espanya, a convèncer al poble que "una dotzena magistrats del Tribunal Constitucional saben més que 7,5 milions de catalans del que els convé".

Carles Puigdemont ha considerat que "s'hauran d'esforçar una mica més" i s'ha preguntat també sobre els arguments per justificar que és millor quedar-se en un Estat i amb una Constitució "que la majoria de ciutadans de Catalunya no van votar".

"El respecte no s'aconsegueix ni fent por ni amenaçant ni prohibint", ha indicat Puigdemont, per a qui ha arribat "l'hora dels catalans i catalanes". El màxim responsable del Govern ha demanat als opositors "que deixin d'amagar-se amb la bandera constitucional" i que li diguin a la ciutadania: "sempre estareu tutelats".

"Si tenen la valentia que reclamen als altres", ha precisat Carles Puigdemont, "que vagin i ho diguin en aquests 112 dies -els que falten per al referèndum- als catalans mirant-los als ulls"

"Si tenen la valentia que reclamen als altres", ha precisat Carles Puigdemont, "que vagin i ho diguin en aquests 112 dies -els que falten per al referèndum- als catalans mirant-los als ulls".

En aquest context a favor del poder de la ciutadania per portar a terme la consulta, Puigdemont ha recordat que "el primer matí és demà en Montjuïc", on està convocada una mobilització de suport al referèndum.

El president català ha presumit d'haver complert amb el mandat de convocar a les urnes "un any i mig després" dels comicis autonòmics i ha puntualitzat que "la política va de compromisos".

"Ara intenten especular amb les pensions aquells que han buidat les pensions"

Carles Puigdemont ha recordat que aquesta voluntat anunciada en campanya es va posar en dubte i que, quatre mesos després de la seva investidura, al Parlament membres de l'oposició li preguntaven "amb to de sorna quan convocaria eleccions".

Puigdemont s'ha referit també a altres "especulacions" com la fragilitat de Junts pel Sí o que el que es buscava era "un pacte sota mà", però "s'ha demostrat que no era cert".

"Ara intenten especular amb les pensions aquells que han buidat les pensions", ha destacat el president, qui ha insistit que només queden 112 dies per a "la culminació final d'un procés que ve de molt lluny".

Finalment, Carles Puigdemont ha criticat en tot aquest temps "indignitats, com la venjança roí i mesquina que l'Estat està organitzant per fer mal a les persones i famílies de Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs i Artur Mas", inhabilitats per la seva participació en l'organització de la consulta del 9N. 

Comentarios
Multimedia Diari