Puigdemont diu a Bruges que només l'independentisme té 'legitimitat' per governar

El president català cessat ha presentat en un acte d'uns 45 minuts la llista de Junts per Catalunya en un hotel pròxim a la ciutat flamenca.

25 noviembre 2017 13:06 | Actualizado a 27 noviembre 2017 13:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Generalitat Carles Puigdemont ha fet una crida avui als votants independentistes a mobilitzar-se sota pena que "escriguin la història" altres partits que, ha dit, "no estan legitimats", en referència a les candidatures que aposten per l'ordre constitucional.

Puigdemont ha demanat al Govern central que "tregui les seves urpes autoritàries" de Catalunya i ha fet una crida a l'electorat a apostar per la seva "alternativa de l'esperança" davant l'"enginyeria de la por" que ha dit que utilitza "el tripartit del 155" (PP, PSOE i Ciutadans).

El president català cessat ha presentat en un acte d'uns 45 minuts la llista de Junts per Catalunya, la seva candidatura a la eleccions del 21 de desembre, en un hotel pròxim a la ciutat flamenca de Bruges, a l'est de Bèlgica, on està en llibertat vigilada fins que els jutges belgues decideixin sobre la seva eventual entrega a Espanya.

Rebut entre crits de "president", ha tingut paraules en primer lloc per als exconsellers empresonats i els líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, també a la presó.

Puigdemont ha apuntat que la Justícia espanyola, dues paraules que ha qualificat d'"antítesi", el persegueix a ell i als empresonats "per aplicar allò establert en el programa electoral".

"Se'ns acusa d'aplicar el mandat del poble de Catalunya. Per això som criminals", ha dit Puigdemont, que ha carregat contra el president del Govern, Mariano Rajoy, i diversos membres de l'Executiu, com el ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, al qual ha acusat d'haver-los titllat de "criminals, amb lleugeresa, a la premsa internacional".

El cap de la llista de Junts per Catalunya ha indicat que "la candidatura que li agradaria menys a Rajoy" que guanyés és la seva, i ha preguntat al president del Govern i a la Unió Europea "si pensen o no respectar el mandat de les urnes".
 

Comentarios
Multimedia Diari