Puigdemont diu que és a Brussel·les per defensar el mandat de les urnes i que això no ho podria fer des de la presó

El cap de llista de JxCat apunta que Felip VI té l'oportunitat de rectificar en el seu missatge de Nadal

23 diciembre 2017 18:22 | Actualizado a 23 diciembre 2017 18:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cap de llista de JxCat, Carles Puigdemont, ha constatat que des de la presó no podria defensar la Generalitat i el mandat dels ciutadans. "Estic preparat per defensar la institució i el mandat de les urnes. Per a mi això és més important. Estic a Brussel·les per poder continuar defensant això. Des de la presó no només no ho podria fer, sinó que seria una pèssima notícia per a la democràcia espanyola", ha argumentat en una entrevista a Reuters. Puigdemont també ha aprofitat per apuntar que Felip VI té l'oportunitat de rectificar en el seu missatge de Nadal després que el passat 3 d'octubre "prengués part" i es convertís en el "monarca del 155 i del govern espanyol".

Puigdemont ha assegurat que ell vol tornar a Catalunya, i ha opinat que seria una bona notícia per a Catalunya i per a Espanya que la democràcia espanyol "restituís la legalitat democràtica que el govern va interrompre"

Ha demanat acabar amb la "contradicció" que suposa que ell es pugui presentar a unes eleccions apostant per la independència, que l'independentisme les guanyi i després que ell pugui anar a la presó "per fer possible el compromís electoral". 

En aquest sentit, ha indicat que ell està preparat per defensar la Generalitat i el mandat de les urnes, i això ho pot continuar fent des de Brussel·les, però no des de la presó. A més, ha opinat que el seu empresonament "tampoc ajudaria a arreglar les coses", i ha instat a escoltar el mandat "clar" del poble català.

Pel que fa al paper de Felip VI, ha tornat a criticar que "prengués part" per la postura del govern espanyol. Segons ell, "va preferir ser el monarca del 155" i per tant "s'ha autoexclós d'una solució futura". En tot cas, ha afegit que diumenge té una oportunitat de "començar la rectificació" a través del seu missatge de Nadal.

A través de Twitter, Puigdemont també ha aprofitat per apuntar que s'acaba "la millor setmana en molt de temps" amb la victòria del Barça, però també pensant com l'haurien celebrat Joaquim Forn, Oriol Junqueras i els 'Jordis'.

Comentarios
Multimedia Diari