Puigdemont felicita al president del Kurdistan pel referèndum d'independència

La UE fa una crida al "diàleg" i demana una solució "mútuament acordada" dins del marc de la Constitució de l'Iraq

 

26 septiembre 2017 16:45 | Actualizado a 26 septiembre 2017 16:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha trucat al president del Kurdistan iraquià, Masud Barzani, per "felicitar-lo" després dels resultats parcials del referèndum d'independència celebrat dilluns. Ho ha explicat en una piulada a Twitter, aquest dimarts, en la qual també ha afirmat que s'han desitjat mútuament "un gran èxit". Per una altra banda, el servei d'Acció Exterior de la Unió Europea ha publicat un comunicat en el qual demana a l'Iraq i al Kurdistan que es "comprometin" a resoldre totes les qüestions polítiques i econòmiques pendents en un "diàleg pacífic i constructiu". La Unió Europea espera que aquest "diàleg" condueixi a una "solució mútuament acordada" dins del marc de la Constitució.

En el comunicat, la UE ha reafirmat el seu suport a "la unitat, la sobirania i la integritat territorial de l'Iraq" i ha recordat que va demanar que "el referèndum no se celebrés de manera unilateral". El portaveu d'Acció Exterior ha lamentat que les demandes fetes en aquest sentit "no hagin estat escoltades".

A més, en el text s'indica que "la unitat iraquiana" segueix sent "essencial" en la lluita contra el Daesh, en la "difícil" tasca de reconstruir les zones alliberades i en el "desafiament" de construir un Iraq estable.

La participació en el referèndum de dilluns s'ha estimat al voltant del 72%, segons la comissió electoral. Els resultats parcials no oficials publicats en alguns mitjans locals indiquen que més del 90% dels electors han votat a favor de la independència.

Comentarios
Multimedia Diari