Puigdemont i Gabriel intentaran desbloquejar la investidura

Ambós líders es reuniran avui després de coincidir en l’acte sobre la independència organitzat pel Festival Internacional de Cinema i el Fòrum dels Drets Humans (FIFDH)

19 marzo 2018 09:52 | Actualizado a 19 marzo 2018 09:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Carles Puigdemont i Anna Gabriel, dos dels actors protagonistes de l’antiga legislatura tornaran a veure’s avui en una reunió a Ginebra, en un moment en què les negociacions entre JxCat, Esquerra i els anticapitalistes arriben a la setmana culminant. 

El líder de JxCat va assegurar ahir que plantejarà a l’exdiputada cupaire de «quina manera» pot «ajudar» al Consell de la República que està impulsant a Brussel·les. «Totes les parts hem de fer tot el que sigui possible i estigui a les nostres mans perquè el resultat dels acords respecti la decisió del 21-D». Segons Puigdemont, JxCat és «el grup parlamentari que més s’ha mogut» i que ha fet «més esforços per evitar que hi hagi unes eleccions». Una repetició dels comicis, va afirmar el president destituït pel 155, seria «el resultat d’un bloqueig per part de l’Estat espanyol de totes les possibilitats que el Parlament de Catalunya ha intentat trobar».

Puigdemont va refermar el seu compromís per no renunciar a l’acta de diputat parlamentari, i va assegurar que ningú no li ha demanat pas que deixi l’escó. En aquest sentit, el cap de files de JxCat recordava que sí que ha demanat la delegació de vot, un dret que entén que s’hauria de permetre per respectar el resultat de les eleccions del 21-D: «No hi ha obstacles reglamentaris perquè jo pugui delegar el vot». Tot i això, Puigdemont lamentava que l’Estat dugui a terme una «intervenció de la justícia en la vida legislativa» per impedir, entre d’altres, aquesta delegació de vot.
Així mateix, el president destituït constatava que no ha anat a Suïssa a fer «turisme», sinó que tindrà «força activitat» encara que no sigui tota pública. Sigui com sigui, apuntava que intentarà assistir al «màxim» nombre d’actes que pugui del Festival Internacional de Cinema i Fòrum sobre els Drets Humans (FIFHD).

Unes 900 persones van participar en la projecció del documental de producció francesa ‘Catalunya: Espanya a un punt d’una crisi de nervis’ sobre el referèndum de l’1-O a Catalunya i un debat sobre el dret a l’autodeterminació amb el líder de JxCat. 
Entre els assistents hi havia també l’exdiputada cupaire Mireia Vehí, Txell Bonet, companya de Jordi Cuixart; Laura Masvidal, dona de Joaquim Forn, el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro; o el cantant Pau Llonch.

L’endemà de les eleccions a l’ANC, Alcoberro va anunciar que avui assistirà a una taula rodona amb diversos juristes a Suïssa, i a una conferència a Lausana per explicar «la situació» que viu Catalunya. 

Comentarios
Multimedia Diari