Puigdemont no convoca eleccions i deixa en mans del Parlament proclamar la independència

El president de la Generalitat ha llançat una advertència: "No accepto les mesures del 155, per injustes i perquè amaguen la intenció venjativa d'un estat per la derrota que va patir l'1 d'octubre"

26 octubre 2017 15:02 | Actualizado a 27 octubre 2017 09:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebutjat durant la declaració institucional de les 17.00 hores la possibilitat d'exercir la seva potestat de convocar eleccions, després de comprovar, segons ha dit, que no existia cap garantia que això suposés la retirada de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per part del Govern del PP i el Senat espanyol.

Puigdemont no ha fet cap aclariment sobre la possibilitat de desencallar la suspensió de la declaració d'independència i, en canvi, ha assegurat que deixa en mans del Parlament la resposta a l'actual situació política, amb l'ombra del 155 sobre les institucions de la Generalitat de Catalunya: "En aquest punt correspon al Parlament procedir a prendre les mesures que consideri necessàries", ha sentenciat, sense concretar quina serà la seva postura ni la del seu partit. Puigdemont ha assegurat que ha estat la societat catalana la que "ens ha dut fins aquí, a base mobilització, responsabilitat i serenitat".

"Abans no expiri la meva potestat per convocar eleccions he considerat la possibilitat d'exercir-la i convocar eleccions", ha començat dient Puigdemont en la seva declaració, ja que "el meu deure i la meva responsabilitat és esgotar totes les vies per trobar una solució dialogada i pactada". Tanmateix, ha prosseguit, "no hi ha cap garantia que justifiqui la convocatòria d'eleccions al Parlament (...). El meu deure era intentar-ho per evitar l'impacte sobre les nostres institucions de l'article 155".

A més, Puigdemont ha llançat una advertència: "No accepto aquestes mesures, per injustes i perquè amaguen la intenció venjativa d'un estat per la derrota que va patir l'1 d'octubre".

Comentarios
Multimedia Diari