Puigdemont, per tancar la manifestació: 'Catalunya és la millor cara d'Europa'

"Volem una Europa de ciutadans lliures, una que escolti els seus ciutadans, a més d'escoltar els Estats", ha assenyalat

07 diciembre 2017 18:28 | Actualizado a 07 diciembre 2017 18:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

 L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha dit avui, en tancament de la manifestació independentista a Brussel·les, que "Catalunya és la millor cara d'Europa".

En una al·locució que ha tancat una concentració que segons la Policia belga ha mobilitzat 45.000 persones, Puigdemont ha apel·lat directament el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, perquè "Europa s'adoni que encara pot jugar un paper" en la crisi catalana.

L'expresident català li ha dit a Juncker que "els que es manifesten sota el seu despatx (...) no són criminals, són demòcrates", i ha preguntat al dirigent europeu si ha vist alguna vegada a Brussel·les "una manifestació com aquesta de suport a uns criminals", en al·lusió als dirigents independentistes.

"Volem una Europa de ciutadans lliures, una que escolti els seus ciutadans, a més d'escoltar els Estats", ha assenyalat Puigdemont, que ha tornat a reprotxar a la Unió Europea "donar suport" al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

Puigdemont ha fet una crida als presents a pronunciar-se a les urnes el pròxim 21 de desembre "per la llibertat i la dignitat", sense nomenar en concret la seva candidatura, "Junts per Catalunya", que segons les últimes enquestes podria aconseguir un resultat ajustat respecte a la llista capdavantera d'ERC.
Abans d'ell ha intervingut en el tancament de l'acte la número dos d'ERC, Marta Rovira, així com els altres quatre exconsellers processats que continuen a Brussel·les (Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Lluis Puig i Toni Comín).

Puigdemont s'ha unit a la manifestació "Europa, desperta", convocada per l'ANC i Òmnium, només al final de la marxa, per motius de seguretat. 

Comentarios
Multimedia Diari