Puigdemont reuneix de forma extraordinària el Govern per analitzar l'1-O

02 octubre 2017 07:48 | Actualizado a 02 octubre 2017 08:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president català, Carles Puigdemont, reuneix avui de forma extraordinària el seu govern per analitzar l'escenari obert després de l'1-O, suspès pel TC, en un moment de màxima tensió amb el govern espanyol i amb la porta oberta a una possible declaració unilateral d'independència.

A la reunió d'avui al Palau de la Generalitat, que arrencarà cap a dos quarts d'onze del matí, estarà sobre la taula la proclamació d'una hipotètica declaració unilateral d'independència al Parlament, els incidents d'ahir amb la intervenció de les forces de seguretat als col·legis electorals, l'actuació dels Mossos durant la jornada de l'1-O i la vaga general o "aturada de país" convocat per demà 3 d'octubre, entre d'altres qüestions.

En una compareixença al Palau de la Generalitat, Puigdemont ja va anunciar ahir a la nit que els pròxims dies "traslladarà" al Parlament els resultats de la votació de l'1-O, d'acord amb les lleis de "desconnexió" aprovades a la cambra catalana amb el rebuig unànime de l'oposició.

Segons dades del Govern, van participar en el referèndum d'ahir 2.262.424 persones, amb un 90% de vots a favor del 'sí' enfront d'un 7,8% de paperetes en contra.

De fet, aquesta setmana està marcat al calendari un ple ordinari al Parlament, i aquesta tarda es reuneix la Junta de Portaveus de la cambra catalana per fixar l'ordre del dia.

Paral·lelament, aquest migdia se celebra una protesta a la plaça Sant Jaume de Barcelona contra l'actuació policial en la qual participaran partits i entitats de diferent índole, i demà hi ha convocat una "aturada de país", les dues iniciatives promogudes per la Taula per la Democràcia.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller de Presidència i portaveu del Govern ha explicat que l'executiu català valorarà en la seva reunió extraordinària d'avui l'"aturada de país" convocat per demà, i veu "lògica" aquesta protesta després de l'actuació d'ahir de les forces de seguretat.
Segons Turull, el Govern també abordarà l'actuació dels Mossos d'Esquadra, que ha defensat, i en canvi ha assegurat que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil "van trencar l'acord" de la Junta de Seguretat, segons l'actual "havien d'actuar amb proporcionalitat".

"Hi va haver de tot menys proporció (...). Hi va haver una actuació salvatge amb la gent", ha considerat el portaveu del Govern català.

Comentarios
Multimedia Diari