Puigdemont veu 'delirant' que el jutge digui que no el vol detenir perquè vol ser detingut

Llarena considera que Puigdemont està provocant la seva detenció per poder delegar el seu vot en la investidura

23 enero 2018 12:22 | Actualizado a 23 enero 2018 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El candidat de JxCat a presidir la Generalitat, Carles Puigdemont, ha titllat de "delirant" que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, no cursi una euroordre de detenció contra ell argumentant que ell vol ser detingut. 

Ho ha dit en una roda de premsa aquest dimarts al Parlament danès, en la qual ha fet una intervenció i ha permès tres preguntes, després de reunir-se amb diputats de la Cambra danesa. 

Llarena va descartar aquest dilluns reactivar l'ordre europea de detenció contra Puigdemont a Dinamarca perquè considerava que estava provocant la seva detenció per poder delegar el seu vot en la investidura. 

El jutge entenia que amb l'anunci del seu trasllat de Brussel·les a Copenhagen i que estaria en diferents punts en dos dies diferents buscava la seva detenció, perquè així pogués delegar el seu vot com han fet altres diputats empresonats com Oriol Junqueras (ERC), Joaquim Forn i Jordi Sànchez (JxCat). 

"Estic sorprès de l'argumentació d'un jutge que diu que no deté un perillós criminal perquè aquest perillós criminal vol ser detingut. És quelcom molt delirant", ha dit Puigdemont 

També ha ironitzat que els criminals perseguits per Europa també han d'estar sorpresos per l'argument. 

Considera "feble" el discurs del jutge i assegura que l'únic propòsit del seu viatge a Dinamarca era participar en un debat a la Universitat de Ciències Polítiques danesa aquest dilluns i la reunió d'aquest dimarts amb els diputats danesos. 

Després de demanar tornar a Catalunya sense conseqüències per dur a terme una "restauració democràtica", ha definit el que entén per democràcia, en resposta als periodistes.

Ha concretat que la democràcia sense lleis no pot existir, però tampoc sense participació: "És un equilibri permanent entre la voluntat popular, les decisions dels seus representants i els canvis que un sistema democràtic ha d'operar. No és una foto fixa".

Puigdemont també ha contestat implícitament al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, que aquest mateix dimarts ha dit que estan reforçant les fronteres per impedir l'entrada de l'expresident a Catalunya: "Procurarem que no pugui entrar ni en el maleter d'un cotxe". 

"Que ningú faci més especulació del compte, com reforçar fronteres", ha dit, i ha subratllat que ell parla de com respectar millor la decisió democràtica dels catalans.  

Comentarios
Multimedia Diari