Puigdemont vol evitar a qualsevol preu unes altres eleccions

Puigdemont aposta per buscar fórmules per evitar eleccions que respectin el mandat del 21-D. El líder de JxCat demana «paciència i confiança» i confia en no esgotar el termini del 22 de maig
 

16 abril 2018 06:52 | Actualizado a 16 abril 2018 12:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El líder de JxCat i president de la Generalitat cessat pel 155, Carlos Puigdemont, va apostar ahir per buscar fórmules que evitin la repetició de les eleccions i ca apuntat a un altre candidat. «Si no és possible Jordi Sànchez hem de proposar un altre candidat», va assegurar sense revelar noms en una entrevista a TV3. 

Segons Puigdemont, les solucions han de respectar el mandat del 21-D i, alhora, evitar eleccions. El líder de JxCat va assenyalar que la solució podria venir de la reforma de la llei de la presidència i va descartar que passi perquè ell o el diputat Toni Comín renunciïn a les seves actes. 

Va confiar que no caldrà esgotar el termini màxim del 22 de maig per investir president de la Generalitat i va demanar «paciència i confiança». Això sí, també va admetre que no hi ha «risc zero d’eleccions» perquè l’estat espanyol «no juga sempre amb les cartes netes». Segons Puigdemont, «s’ha de preveure la possibilitat que hi hagi un interès que ens aboqui anar a eleccions».

Sobre l’aplicació de l’article 155, Puigdemont va dir que «la manera» en què es va implementar, com un «decret d’ocupació» va obligar el Govern a «mantenir la seva postura». Ara «hi ha un partit que té quatre diputats al Parlament» que «té el govern de Catalunya», en referència al PP. «No els podem donar un govern de genolls», va insistir.

Puigdemont va negar «cap estratègia» perquè se’l detingués a Alemanya. Va defensar la posició del jutge alemany que va rebutjar extradir-lo i va insistir que, si l’extradissin per malversació, s’entraria en «un punt d’inflexió més». També va agrair «l’interès, el respecte, l’acollida i la fraternitat que he trobat» a Alemanya.

Va refusar que tingui una «mala relació» amb ERC i va assegurar que manté contacte amb la número 2 d’ERC, Marta Rovira, des que és a Suïssa. 

Per a Puigdemont, «mentre hi hagi presos polítics serà molt complicat reprendre la normalitat política». «La gent no fa protesta cívica per defensar uns colpistes criminals, sinó perquè se sent amenaçada», va sentenciar.

Comentarios
Multimedia Diari