Raimon posa punt final a la seva trajectòria amb un emotiu recital al Palau de la Música

"Haig d'acabar com vaig començar", ha dit Raimon abans d'entonar l'últim 'Al vent', amb la veu del públic que li feia d'acompanyament

29 mayo 2017 06:58 | Actualizado a 28 noviembre 2017 13:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Raimon ha protagonitzat aquest diumenge al Palau de la Música l'últim dels recitals amb què va decidir acomiadar-se definitivament dels escenaris després de més de 50 anys en actiu. Amb un Palau de la Música ple de gom a gom i enmig de llargs aplaudiments, les últimes paraules de l'artista de Xàtiva després dels bisos han estat 'Bona nit i fins sempre'. Així d'agraït s'ha mostrat Raimon en diverses ocasions durant el concert amb tota la gent que l'ha anat a veure. "Haig d'acabar com vaig començar", ha dit Raimon abans d'entonar l'últim 'Al vent', amb la veu del públic que li feia d'acompanyament. En total, l'artista de Xàtiva ha ofert dotze recitals al llarg del mes de maig. En el d'aquest diumenge, però, abans d'iniciar el concert, la presidenta de l'entitat, Mariona Carulla, ha homenatjat Raimon amb una reproducció d'un dels vitralls del Palau.

Raimon ha tancat aquest diumenge 50 anys damunt els escenaris. Durant quatre caps de setmana i en un total de dotze ocasions, el Palau de la Música s'ha convertit en un lloc d'obligada assistència per als seguidors de Raimon. 


En cadascun dels concerts, Raimon ha ofert un repertori extens, d'unes 35 cançons, que ha anat variant en cada ocasió a partir d'una selecció de 50 peces. L'acte d'aquest diumenge, que ha comptat amb la presència de personalitats com el conseller de Cultura, Santi Vila, l'expresident Maragall o el síndic Rafel Ribó, ha començat amb l'actuació del cor infantil de l'Orfeó Català que ha interpretat 'Jo vinc d'un silenci' i 'D'un temps, d'un país'. 

Abans de donar inici al darrer concert de Raimon, la presidenta de l'Orfeó, Mariona Carulla, ha sorprès el cantautor amb una reproducció d'un dels vitralls del Palau, des de dalt d'un escenari que l'ha vist actuar més de cinquanta vegades. Aquest reconeixement, ha dit Carulla, és per un artista "universal, coherent i compromès", i per agrair-li "tota una història musical que has compartit amb nosaltres". Raimon ha posat en valor el reconeixement del Palau per haver estat un escenari que ha contribuït en la seva llarga trajectòria. El músic també ha aprofitat per agrair a tota la gent que ha vingut a veure'l i ha assenyalat que "si hagués sabut que venia tanta gent, no me n'anara".



Vestit amb la seva tradicional camisa vermella i després d'un repàs extens per les seves cançons més emblemàtiques, el músic ha ofert uns bisos amb clàssics del seu repertori com 'Veles e vents', "Jo vinc d'un silenci' i 'Diguem no', que ha arrencat forts aplaudiments entre el públic i també s'ha sumat a cantar la cançó amb ell.

Raimon va anunciar aquesta sèrie de concerts a Barcelona el passat mes de novembre. Allà va exposar els motius de la seva retirada: Després de cinc dècades i quan la veu encara li respon, “era el moment” de deixar-ho. Pel que fa a la decisió d’abandonar els escenaris des del Palau de la Música, Raimon també va ser molt clar. “Des del primer dia he tingut una resposta immensa a Barcelona, transversal, des de gent que aprecia el fet artístic fins al teu lloc en el món, que han valorat la meva honestedat i fidelitat a una llengua i a una gent. Li dec a Barcelona”, raonava.

Amb tot, l’ostracisme al qual va ser relegat durant molts anys al País Valencià s’ha corregit els darrers temps, i es pot dir que el cantant també ha pogut acomiadar-se artísticament a casa seva. L’octubre del 2015 el govern valencià li va otorgar l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana i al novembre del mateix any Xàtiva el nomenava fill il·lustre i li regalava la possibilitat d’oferir dues actuacions úniques al Gran Teatre de la ciutat.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari