Rajoy avisa que el referèndum 'ja no es pot celebrar' i ofereix diàleg dintre de la llei

Ha demanat als responsables de la Generalitat que "cessin en les seves actuacions il·legals"

20 septiembre 2017 19:50 | Actualizado a 20 septiembre 2017 19:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president del Govern central, Mariano Rajoy, ha advertit aquest dimecres a la nit que el referèndum "ja no es pot celebrar", ha demanat als responsables de la Generalitat que "cessin en les seves actuacions il·legals" i ha mostrat la seva disposició a dialogar, però en el marc de la llei. 

Rajoy ha fet aquesta declaració després de les 14 detencions que s'han produït aquest dimecres a Catalunya per ordre del Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona: la major part d'elles afecten al nucli dur de l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. 

A més, els agents han confiscat gairebé 10 milions de paperetes de vot, que se sumen a les 45.000 cartes per constituir les taules de votació que es van intervenir dimarts. 

Després d'aquestes actuacions judicials i policials, el cap de l'Executiu ha reclamat als responsables de la Generalitat que abandonin els seus propòsits perquè "saben que aquest referèndum ja no es pot celebrar". 

Segons Rajoy, aquesta consulta "no és més que una quimera impossible o l'excusa que volen usar per aprofundir la fractura que han provocat en la societat catalana"

"No segueixin avanci, tornin a la llei i la democràcia i permetin que la gent pugui passar pàgina d'aquests dies tan infausts", ha argumentat Rajoy. 

El cap de l'Executiu ha explicat al matí als líders de PSOE i de Cs, Pedro Sánchez i Albert Rivera, en sengles reunions en Moncloa, totes les actuacions que han tingut lloc a Catalunya, i tant PSOE com Cs han recolzat les detencions.

Comentarios
Multimedia Diari