Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Rajoy no compareixerà al Congrés per Catalunya fins la setmana que ve

El Congrés abordarà la crisi una setmana després que ho faci el Parlament Europeu

ACN

Whatsapp
Imatge de Mariano Rajoy. FOTO: EFE

Imatge de Mariano Rajoy. FOTO: EFE

 El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no compareixerà al Congrés dels Diputats per abordar la situació a Catalunya fins la setmana que ve. Ho farà a petició pròpia i del grup de Podem, que ja havia sol·licitat anteriorment que donés explicacions davant la cambra per la seva resposta a Catalunya.

Malgrat que té l’agenda d’aquesta setmana sense compromisos públics, el president espanyol ha sol·licitat que la seva intervenció s’inclogui a l’ordre del dia de la pròxima setmana, i la presidenta del Congés, Ana Pastor, ho ha fet a l'espera de concretar la data. Rajoy té previst assistir el dimarts 10 a la cimera de països del sud d’Europa que té lloc a Xipre, i dijous 12 d’octubre és festiu i se celebren els actes del Dia de la Hispanitat, de manera que la seva compareixença podria tenir lloc o bé dimecres 11 d’octubre, o bé, ja sigui estirant el ple o en un format de ple extraordinari, divendres 13 d’octubre.

En tot cas el Congrés dels Diputats abordarà la situació en seu parlamentària una setmana després que ho faci el Parlament Europeu, que aquest dimecres celebrarà un debat sobre Catalunya dimecres sota la convocatòria “Estat de Dret, Constitució i Drets Fonamentals a Espanya, a la vista dels esdeveniments a Catalunya”. Hi prendran la paraula tots els grups de l’Eurocambra.

Temas

Comentarios

Lea También