Rajoy no compareixerà al Congrés per Catalunya fins la setmana que ve

El Congrés abordarà la crisi una setmana després que ho faci el Parlament Europeu

03 octubre 2017 11:20 | Actualizado a 03 octubre 2017 11:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

 El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no compareixerà al Congrés dels Diputats per abordar la situació a Catalunya fins la setmana que ve. Ho farà a petició pròpia i del grup de Podem, que ja havia sol·licitat anteriorment que donés explicacions davant la cambra per la seva resposta a Catalunya.

Malgrat que té l’agenda d’aquesta setmana sense compromisos públics, el president espanyol ha sol·licitat que la seva intervenció s’inclogui a l’ordre del dia de la pròxima setmana, i la presidenta del Congés, Ana Pastor, ho ha fet a l'espera de concretar la data. Rajoy té previst assistir el dimarts 10 a la cimera de països del sud d’Europa que té lloc a Xipre, i dijous 12 d’octubre és festiu i se celebren els actes del Dia de la Hispanitat, de manera que la seva compareixença podria tenir lloc o bé dimecres 11 d’octubre, o bé, ja sigui estirant el ple o en un format de ple extraordinari, divendres 13 d’octubre.

En tot cas el Congrés dels Diputats abordarà la situació en seu parlamentària una setmana després que ho faci el Parlament Europeu, que aquest dimecres celebrarà un debat sobre Catalunya dimecres sota la convocatòria “Estat de Dret, Constitució i Drets Fonamentals a Espanya, a la vista dels esdeveniments a Catalunya”. Hi prendran la paraula tots els grups de l’Eurocambra.

Comentarios
Multimedia Diari