Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Riera: "Són unes eleccions convocades per un cop d'estat però estem convençuts que guanyarà la democràcia"

La CUP aplaudeix l'alta participació que des de primera hora omple els col·legis electorals

Diari de Tarragona

Whatsapp
El candidat de la CUP, Carles Riera, vota amb el puny alçat, el 21 de desembre de 2017.

El candidat de la CUP, Carles Riera, vota amb el puny alçat, el 21 de desembre de 2017.

El candidat de la CUP, Carles Riera, ha aplaudit la gran participació que des de primera hora del matí omple els col·legis electorals en uns comicis que "són excepcionals perquè s'han convocat en el marc d'un cop d'estat". Tot i això, Riera es mostra convençut que el republicanisme guanyarà les eleccions per "revertir" la situació: "Votar república és sinònim de votar democràcia i estem convençuts que guanyarà la democràcia". El candidat cupaire ha estat el primer dels aspirants a la presidència de la Generalitat a exercir el seu dret a vot. Ho ha fet a l'escola Pere IV del barri de Poblenou de Barcelona i ha lluït un llaç groc a la solapa de la seva gavardina.

Després de fer una llarga cua que travessava el gimnàs i el pati de l'escola, Carles Riera ha exercit el seu dret a vot en mig d'una gran expectació. En el moment de votar, i un cop fetes les tradicionals fotografies, Riera ha alçat el puny en el moment de deixar caure el sobre dins l'urna.

Carles Riera augura una victòria del moviment republicà que permeti "revertir el cop d'estat"

Un cop ha votat, el candidat cupaire ha denunciat que s'estiguin celebrant unes eleccions "amb la dissolució il·legítima del Govern, amb presos polítics, candidats a l'exili, la presència excepcional de cossos de seguretat i les institucions catalanes suspeses".

Carles Riera, però, augura una victòria del moviment republicà que permeti "revertir el cop d'estat" i que a partir del 22 de desembre es pugui "construir la República, desobeint el 155 i poder fer un pas històric endavant en drets socials i polítics a Catalunya".

Preguntat sobre els efectes de l'alta participació en els resultats dels dos blocs enfrontats a les urnes –independentistes i constitucionalistes–, Riera ha aplaudit que hi hagi una "gran participació" que legitimi els resultats i demana al "bloc monàrquic" que respecti els resultats, siguin quins siguin".

Temas

Comentarios

Lea También