Rivera va demanar el 155 a principis de setembre

Ciutadans va assegurar ahir que va demanar l’aplicació de l’article 155 després del polèmic ple del Parlament del 6 i 7 de setembre. 

25 enero 2018 08:12 | Actualizado a 25 enero 2018 08:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar ahir que el seu partit va demanar aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya després dels esdeveniments del 6 i el 7 de setembre al Parlament quan es va aprovar la Llei del Referèndum i la de Transitorietat, però el president del Govern central, Mariano Rajoy (PP), es va negar a activar-lo abans del referèndum de l’1 d’octubre. «Per això durant la jornada del referèndum es va fer una gestió desastrosa que va perjudicar Espanya» va indicar Rivera. 

«El 155 era necessari en el moment en què hi havia un desafiament a la Constitució, i del 6 al 7 de setembre es dona un cop a la democràcia. Des d’aquest moment es justifica l’aplicació de l’article 155 i així  vaig dir-ho a Rajoy», va declarar Rivera en un esmorzar informatiu del Fòrum Europa. 

Segons va explicar, Cs va advertir el Govern espanyol que havia de tenir el control dels Mossos d’Esquadra i dels col·legis perquè si no, «no aturaria el referèndum». 

Finalment, l’1 d’octubre «va haver-hi urnes i va haver-hi disturbis», va recordar abans d’instar l’executiu a explicar el «nyap» de dispositiu policial que va aplicar aquest dia.  

Comentarios
Multimedia Diari