Sabina recolza a Serrat per dir que el referèndum no és 'transparent'

Serrat va assegurar divendres passat que la convocatòria del referèndum de l'1-O no és "transparent" i està creada gràcies a una llei elaborada "a esquenes" de tots els membres del Parlament contraris a la independència

25 septiembre 2017 16:31 | Actualizado a 25 septiembre 2017 16:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cantautor Joaquín Sabina ha recolzat públicament al seu amic Joan Manuel Serrat, qui la passada setmana va assegurar que el referèndum d'independència convocat per l'1 d'octubre a Catalunya no és "transparent" i margina l'oposició. 
  Durant un concert aquest cap de setmana a Alacant, Sabina va expressar el seu suport públic a Serrat "per dir amb molta sensatesa i amb molt respecte a les opinions contràries el que ell opina". "I jo ho signo", va postil·lar entre els aplaudiments del públic assistent al recital. 

A més, Sabina va canviar la lletra del seu èxit 'Y nos dieron las diez', en cantar en aquesta ocasió el vers "sé que no ho vaig somiar, protestava mentre m'emmanillaven els Mossos d'Esquadra". 

"Desconfio molt que pugui haver-hi una distribució d'urnes i un control i comptabilitat d'aquestes urnes quan no hi ha un cens de votants clar"

Serrat va assegurar divendres passat que la convocatòria del referèndum de l'1-O no és "transparent" i està creada gràcies a una llei elaborada "a esquenes" de tots els membres del Parlament contraris a la independència, marginant tant a l'esquerra com a la dreta. 

L'artista català va fer aquestes declaracions durant la seva presentació de la gira 'El gusto es nuestro' a Xile, acompanyat per Ana Belén, Miguel Ríos i Víctor Manuel, on va declarar tenir "els seus dubtes" sobre l'efectivitat del referèndum. 

D'aquesta manera, es va mostrar escèptic sobre la logística entorn a la consulta de l'1-O. "Desconfio molt que pugui haver-hi una distribució d'urnes i un control i comptabilitat d'aquestes urnes quan no hi ha un cens de votants clar", va explicar. 

Així, va lamentar que aquests esdeveniments estiguin "agitant el clima social", ja que, segons ell, tot això crea a Catalunya una fractura social de la que costarà recuperar-se. 

A més, va destacar que aquesta convocatòria, declarada il·legal pel Tribunal Constitucional, arriba després d'un procés llarg centrat en la proclamació d'una república catalana independent, "un sentiment tan just com qualsevol altre" però, ara com ara, sense les condicions necessàries per votar. 

Comentarios
Multimedia Diari