Sant Pol de Mar planteja permetre l'entrada de gossos de rescat a les platges

Els animals poden salvar d'ofegar-se fins a cinc persones alhora, però malgrat això tenen l'accés prohibit a les platges catalanes durant l'època estival

 

16 julio 2017 16:52 | Actualizado a 10 noviembre 2017 19:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Narvin, un gos de raça Terranova de 5 anys, ha estat un dels protagonistes de la prova pilot de salvament aquàtic que s'ha fet aquest cap de setmana a la platja de les Barques de Sant Pol de Mar. Aquest animal és capaç d'arrossegar fins a la sorra a cinc persones que tinguin problemes dins de l'aigua i això, segons ha explicat a l'ACN el cap operatiu del grup de rescat aquàtic caní, Ramsés Martí, permet al socorrista nedar molt més ràpid cap a la víctima que s'està ofegant perquè no ha de reservar forces per la tornada, ja que compta amb el suport de l'animal. Malgrat la seva eficàcia contrastada, la presència d'aquests animals a les platges catalanes està prohibida per les normatives municipals.

En el cas de Sant Pol de Mar però, l'Ajuntament es planteja permetre la presència de gossos de rescat en els dies de major afluència de banyistes.

Comentarios
Multimedia Diari