Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Catalunya Guardó

Santiago Frigola, premiat per fomentar la llengua de signes catalana

El professor del Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la UPF ha estat reconegut per les seves nombroses iniciatives en pro de l’LSC

EFE

Whatsapp
Santiago Frigola, al recollir el premi.  FOTO: twitter @santifrigola

Santiago Frigola, al recollir el premi. FOTO: twitter @santifrigola

El professor de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Santiago Frigola ha rebut el III Premi LSC de Foment de la Llengua de Signes Catalana, que li va atorgar ahir la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, en un acte al Palau de la Generalitat.

El premi, de caràcter biennal, també ha reconegut com a persona usuària de la llengua de signes catalana (LSC) Mercè Calafell; i en la categoria d’entitat, el Centre Recreatiu Cultural de Persones Sordes de Catalunya (Cerecursor).

Santiago Frigola ha estat reconegut en la categoria d’iniciativa, projecte, estudi o investigació de foment de l’LSC per ser un «professor, estudiós, divulgador i impulsor de nombroses iniciatives de difusió de l’LSC en diferents àmbits, des de la docència universitària fins a les noves xarxes socials».

El professor, que treballa en el Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la UPF, ha explicat que el seu treball a la universitat té dues vessants, una, el treball de recerca sobre l’LSC, i una altra, ser docent de l’LSC en el grau de Traducció i Interpretació.

200 anys d’evolució

La consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga va destacar que l’LSC actual «és el resultat de més de 200 anys d’evolució, de canvis, d’influències i d’interaccions amb altres llengües» i que és una llengua «que compleix una funció social indispensable i usen més de 25.000 conciutadans».

El jurat del premi va estar format per sis membres, que representen la Generalitat, la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, col·lectius de pares i mares de persones sordes i sordcegues i la Federació de Persones Sordes de Catalunya.

Comentarios

Lea También