'Serà un judici llarg i dur'

 L’advocat de Puigdemont, Ponsatí i Puig, diu a Cambrils que està convençut que la sentència serà la presó

09 febrero 2019 11:31 | Actualizado a 12 febrero 2019 16:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

J aume Alonso-Cuevillas és, segurament, un dels homes més buscats en els darrers dies. L’advocat de Carles Puigdemont i dels exconsellers Clara Ponsatí i Lluís Puig és una de les persones que coneix a la perfecció totes les claus del procés català i del judici contra els líders independentistes que començarà la setmana vinent. Per això, no va ser estrany que la sala del Centre Cultural de Cambrils quedés petita, aquest passat dijous al vespre, per escoltar l’opinió d’una de les persones que «en uns anys sortirà als llibres d’història», com es va dir durant la presentació de l’acte. 

El jurista, que va ser rebut amb una ovació, va començar la seva conferència amb el títol L’estat de la justícia a Catalunya/Espanya fent un repàs de com s’havia arribat fins aquí. Alonso-Cuevillas va manifestar que les acusacions de malversació, rebel·lió i desobediència no tenien sentit i no s’ajustaven a la realitat. «Serà un judici polític i serà duríssim», va apuntar. 

El públic va romandre en silenci absolut fins que l’advocat va denunciar el trasllat «denigrant» dels presos a Madrid. «No calia portar-los amb gàbies com si fossin bestiar. Però ara encara serà més dur amb els trasllats diaris que hauran de fer des de la presó a l’Audiència Nacional i el Tribunal Suprem. Hauran d’aixecar-se a les sis del matí sense despertador i viatjaran emmanillats», va explicar davant uns cambrilencs perplexos. L’advocat de Puigdemont va avisar que el judici serà llarg, més del que es preveu inicialment.

«Hi ha 60.000 folis i 500 testimonis i volen fer el judici de dimarts a dijous. No surten els números perquè volen acabar abans de Setmana Santa. Segurament el judici s’aturarà durant les eleccions i es reprendrà, per la qual cosa la sentència podria arribar a finals de juliol o si Pedro Sánchez convoca eleccions, a l’octubre». 

Alonso-Cuevillas es va mostrar convençut que aquesta sentència serà la presó. «Ens ve un escenari duríssim. Des d’avui els presos poden passar tranquil·lament entre 6 i 8 anys a la presó fins que tinguem una sentència d’Estrasburg», va confessar davant la tristesa del públic. Però el jurista es va mostrar optimista i va anunciar que, quan arribi la decisió, «ja farà uns quants anyets que serem una república». 

Alonso-Cuevillas també va avisar que arribarà una nova crisi econòmica «important» per la gestió del govern estatal. «This is the real Spain (Aquesta és l’Espanya real)», va dir per referir-se a la manera de governar de l’estat que podria beneficiar a la llarga al procés.
En acabar la conferència, organitzada per Rotary Cambrils i l’Antena del Coneixement de la URV, bona part del públic va aprofitar l’ocasió per saludar a l’advocat i fer-li preguntes detallades sobre el judici que començarà aviat a Madrid. 

Comentarios
Multimedia Diari