Serret creu que Puigdemont hauria de ser investit president encara que ERC guanyi les eleccions

La consellera aposta per seguir treballant per la república catalana "per les vies democràtiques, la negociació i el diàleg

18 noviembre 2017 18:15 | Actualizado a 24 noviembre 2017 19:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La consellera destituïda Meritxell Serret creu que Carles Puigdemont hauria de ser investit president en un primer debat d'investidura encara que fos ERC el guanyador de les eleccions del 21-D. En una entrevista al Suplement de Catalunya Informació Serret considera que el govern que ha estat "destituït i empresonat " s'ha de "restituir" perquè sinó s'estaria justificant l'aplicació del 155. Un cop es "torni a la normalitat" el resultat de les urnes "dirà quin ha de ser el nou Govern i qui l'ha de presidir". La consellera destituïda ha afirmat que no sap si acabarà sent extraditada a Espanya i ha apostat per continuar treballant per la "república catalana per les vies democràtiques, la negociació i el diàleg".

Serret recorda que hi ha un Govern destituït, en part empresonat i en part "acollit en un país estranger" i que la prioritat és recuperar la "normalitat" i "restituir" aquest Govern. Això ha de passar, segons ha dit, per una investidura Puigdemont. "Això és el que creiem alguns", ha dit Serret, que també és cap de llista d'ERC per Lleida a les eleccions. "Si es torna a la normalitat, que seria el que els partits de l'oposició haurien de demanar, a les hores les urnes diran qui ha de ser el nou Govern i que l'ha de presidir".

Serret també s'ha referit a la seva situació a Bèlgica, juntament amb Puigdemont i tres consellers més. No té clar si acabarà sent extraditada: "No hi ha una certesa d'una banda ni de l'altra", però té clar que s'aconseguirà "que s'avaluï la perspectiva més imparcial d'allò de què se'ns acusa", en referència a la justícia belga.

Serret admet que des de Bèlgica no es pot fer "acció de govern" però sí que hi ha una "representació política" de la Generalitat i de Catalunya. Per a Serret la república ha de continuar sent el "projecte de país", un objectiu que s'ha de fer per "les vies democràtiques, vies de negociació i diàleg" i "tenint en compte la ciutadania".

Comentarios
Multimedia Diari