Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Milers de tarragonins se sumen al gran 'terratrèmol sonor' de la Diada

Més de 300 autobusos han sortit de diversos punts de la província fins a Barcelona

ACN

Whatsapp
Els riudomencs a la Diada. FOTO: Alba Mariné

Els riudomencs a la Diada. FOTO: Alba Mariné

Pocs minuts després de les 17.14 hores la "gran onada de so" ha arribat al mur que hi ha instal·lat a l'escenari de Palau Reial i que fa referència als "obstacles superats i a superar per fer efectiva la República catalana". El mur simbòlic està format per una infraestructura metàl·lica on hi ha representats el rei Felip VI, una roda de hàmster i el 155.

Diversos actors han sacsejat el mur i han començat a tombar peces sota els crits d''Independència', 'Ni un pas enrere', 'Sempre ferms' o 'Els carrers seran sempre nostres'. L'enderroc dels darrers trossos del mur ha anat acompanyat de crits com 'Fem la República catalana'. L'onada ha començat puntualment a les 17.14 hores a la plaça de les Glòries amb l'escalt d'un coet i s'ha anat expandint per una Diagonal, plena a vessar, fins arribar al punt final.

Estelada de Riudoms a la manifestació de la Diada a Barcelona. FOTO: Alba Mariné

Javier, un basc en la seva primera Diada: "Em feu molta enveja els catalans"

"Em feu molta enveja els catalans"; ha subratllat en Javier Izquierdo, un independentista basc resident a Barcelona que viu el seu primer Onze de Setembre. A diferència d'altres anys, els estrangers presents en la manifestació semblen més coneixedors de la realitat catalana. És el cas del Federico Martilli, un argentí de La Plata qui assegura que "la lluita del poble català" desperta simpaties en molta gent. "Pensa que fa 200 anys vam tenir un procés d'independència d'Espanya. Sabem el que és", ha dit.

21.000 tarragonins

Uns 40 autobusos han sortit aquest migdia de Tarragona per participar en la onada sonora convocada a Barcelona —més de 300 d'arreu de la demarcació. La xifra d'inscrits ha superat totes les edicions anteriors: es calcula que més de 21.000 tarragonins formen part de la manifestació d'aquesta tarda a la capital catalana.

La Colla Vella de Valls a la manifestació. FOTO: Alba Mariné
Gent d'Ulldemolins a la Diada. FOTO: Alba Mariné
Gent de Porrera a la Diada. FOTO: Alba Mariné
Gent de Mont-roig a la Diada. FOTO: Alba Mariné

Temas

Comentarios

Lea También