Tensió entre els Mossos i manifestants de l'1-O a les portes del Parlament

Aquests manifestants intenten saltar les tanques de protecció per accedir a l'edifici i criden "Ocupem el Parlament"

01 octubre 2018 20:02 | Actualizado a 03 octubre 2018 11:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tensió a les portes del Parlament entre els Mossos i alguns manifestants un cop ha acabat la marxa per commemorar l'1-O a Barcelona. Desenes de persones que havien assistit a la manifestació han intentat saltar les tanques de protecció per accedir a l'edifici, tot cridant "Ocupem el Parlament". També s'han sentit crits de "No us mereixeu la senyera que porteu".

En acabar l'acte que s'ha fet davant de la seu parlamentària, alguns dels manifestants han volgut fer cops als agents amb les tanques i els Mossos han organitzat un cordó policial i s'han protegit amb escuts.

Milers de persones reivindiquen l'1 d'octubre al centre de Barcelona

180.000 persones s'han manifestat aquest dilluns a la tarda pel centre de Barcelona per "reivindicar el mandat de l'1 d'octubre del 2017", segons dades de la Guàrdia Urbana. Convocada per la Plataforma 1 d'octubre, que engloba diverses entitats de la societat civil, entre elles l'Assemblea Nacional Catalana, la manifestació ha sortit a dos quarts de set de la tarda de Plaça Catalunya, amb la intenció de dur la reivindicació fins al davant del Parlament, al Parc de la Ciutadella. La marxa ha estat encapçalada per una pancarta de grans dimensions en què s'ha pot llegir 'Self-determination is a human right', així com per desenes de persones amb urnes del'1-O a la mà que s'han obert pas pels diferents carrers de la capital catalana.

La manifestació ha començat a Plaça Catalunya i ha continuat pel carrer Fontanella, la plaça Urquinaona, la Ronda Sant Pere i el passeig Lluís Companys, fins arribar al parc de la Ciutadella. Desenes de persones amb urnes a la mà han encapçalat la marxa, que ha tingut un to reivindicatiu però també festiu. Enmig d'una forta expectació mediàtica, durant la manifestació s'han pogut sentir diversos càntics a favor de la independència i de reivindicació de l'1-O. També s'han pogut llegir diverses pancartes, com una que deia 'L'Estat no tenia previst que el poble de Catalunya tindria més dignitat que por'.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari