Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Torna la neu arreu de Catalunya a partir del proper dimarts

Una massa d’aire molt fred arribarà a tot Europa a partir d’aquest dilluns, amb forta baixada de les temperatures

Diari de Tarragona

Whatsapp
Nevada aquest mes de febrer a la serra de Prades. FOTO: Pere Ferré/DT

Nevada aquest mes de febrer a la serra de Prades. FOTO: Pere Ferré/DT

El Servei Meteorològic de Catalunya ha indicat que un potent anticicló situat als països nòrdics donarà lloc a l’arribada d’una massa d’aire molt fred, que afectarà Europa amb temperatures extremadament baixes durant la setmana vinent.

La combinació d’aquest anticicló amb una profunda depressió centrada a les Açores causarà precipitacions en forma de neu a cotes baixes a Catalunya. Segons el Servei Meteorològic, tot i que encara hi ha certes discrepàncies en els models a mitjà termini, aquests indiquen que la bossa d’aire fred es mourà cap a latituds més baixes i afectarà Catalunya entre dimarts i dimecres.

En aquest escenari es preveu un episodi de neu extens, amb una cota que podria baixar fins a nivell del mar.

Els gruixos acumulats en tot l’episodi podran ser d’entre 0 i 5 centímetres a punts del litoral, entre 5 i 15 centímetres al prelitoral i a la depressió central i entre 15 i 30 centímetres al Pirineu i Prepirineu, sobretot al vessant sud.

La cota de neu pujarà a partir de dimecres al migdia, i dijous les precipitacions en forma de neu s’aniran restringint al Pirineu i Prepirineu.

Dies molt freds

A més, dimarts i dimecres seran dies molt freds, tant de dia com de nit, amb glaçades que seran febles i puntuals a punts del litoral i entre moderades i fortes a l’interior. Davant d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic ha emès preavisos de risc per neu i fred per a dimarts i dimecres que ve.

No és el primer episodi de neu a cotes baixes que succeeix a Catalunya aquest hivern. A principis i mitjans d’aquest mes de febrer, la neu va arribar a emblanquinar platges del Barcelonès, arribant al nivell del mar.

Més recentment, una intensa calamarsada va caure al Tarragonès deixant gruixos de fins a 12 centímetres de calamarsa en poblacions com la Riera de Gaià.

El gel també va tenyir de blanc el municipi d’Altafulla i el nucli de Ferran. Aquest fenomen meteorològic va impactar de ple en la xarxa de viària, que va acumular retencions quilomètriques durant tota la tarda.

Comentarios

Lea También