Torrent: 'Estem disposats a jugar-nos-ho tot per guanyar la llibertat i la República'

ERC es conjura per evitar unes noves eleccions i crida a formar Govern "per expulsar el 155"

14 abril 2018 14:13 | Actualizado a 14 abril 2018 14:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

ERC ha transformat la seva tradicional Festa de la República del 14 d'abril en una jornada reivindicativa i d'intens record dels empresonats i els exiliats. "Avui som aquí però no podem estar de festa", ha assegurat el president del Parlament, Roger Torrent, que s'ha preguntat en veu alta: "Amb el president Junqueras a la presó i la secretària general Marta Rovira a l'exili, qui pot dubtar del compromís personal de la gent d'Esquerra?", ha qüestionat Torrent. "Estem disposats a jugar-nos-ho tot per guanyar la llibertat i la República", ha recalcat el president del Parlament en un acte emotiu a les Cotxeres de Sants. De fet, des de files republicanes han llançat una conjura per evitar unes noves eleccions i una darrera crida a formar Govern d'una vegada "per expulsar el 155". "No volem noves eleccions! Som el peu de la República efectiva, al peu de la muntanya. Ara nomes hem de decidir quin és el corriol, el camí a través del qual com abans millor fem el cim", ha sentenciat el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà.

"L'Oriol ho ha dit en el seu missatge", ha recordat Tardà. "El que ara s'ha de fer és consolidar la titànica victòria de l'independentisme del 21-D", ha volgut deixar clar el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats enmig dels aplaudiments de l'auditori. "I volem fer el cim no per un corriol estret sinó ample i sense ziga-zagues, perquè volem que hi càpiguen moltes persones", ha continuat amb el seu símil Tardà, que ha alertat de dos inconvenients en aquesta pujada fins al 'cim de la República': "Intentaran allunyar-nos del peu de la muntanya i també voldran dificultar-nos enormement la pujada", ha avisat el portaveu republicà al Congrés dels Diputats. "Volen que anem per un camí estret, ens volen violents, testosterònics. Volen Ulsteritzar-nos el país per dificultar-nos-ho", ha enumerat Tardà. "Si sabem què és el que volen ells, amb més raó hem de tenir clar el que hem de fer nosaltres: fora dogmatismes i fora sectarismes", ha conclòs el veterà diputat republicà. 

"Som 14 d'abril i som 1 d'octubre"

Per la seva banda, l'adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, ha estat l'encarregat de defensar els valors republicans de la seva formació i la validesa de la victòria independentista. "Som 14 d'abril i som 1 d'octubre", ha afirmat Aragonès, que ha recordat que a pocs carrers de les Cotxeres de Sants és on es va fundar el partit. "El 21-D vam obtenir una victòria titànica. Ara hem de construir un Govern que demostri la victòria de les forces republicanes i que ens permeti expulsar el 155", ha reflexionat en veu alta el també ex secretari d'Economia. "I nosaltres hi serem, perquè els republicans mai renunciarem i mai ens resignarem. Volem guanyar i necessitem guanyar. És urgent recuperar les nostres institucions", ha puntualitzat Aragonès, que ha fet una crida a la mobilització demà diumenge al centre de Barcelona. 

"Hem de continuar ampliant la lluita per la democràcia i demà en tenim una gran oportunitat. Fem una crida a que la manifestació de demà sigui massiva", ha demanat l'adjunta a la presidència d'ERC. "Els companys que van ser amb nosaltres l'1-O i el 3-O ens acompanyaran per reclamar respecte pels drets civils", ha volgut posar èmfasi Aragonès. Prèviament, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha intervingut a través d'un vídeo enviat des de Ginebra, que ha estat rebut amb una sorollosa ovació pels més de 1.000 militants d'ERC. "Durant 87 anys aquest partit ha fet pinya, s'ha mantingut ferm, digne i compromès amb els ideals de justícia social, republicanisme i llibertat d'oportunitats", ha assenyalat Rovira. "Avui continuem ferms i drets. Hem de mantenir el projecte col·lectiu de la República ben viu", ha sentenciat la secretària general d'ERC.

Finalment, el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha arrencat la seva intervenció amb un record cap al jove valencià Guillem Agulló, assassinat l'any 1993 a mans del feixista Pedro Cuevas. "25 anys després els seus assassins es presenten a eleccions i 9 demòcrates dormen en una presó espanyola. No oblidem, la lluita continua", ha exclamat Rufián, que també ha carregat contra l'acusació de terrorisme dels CDR. "Terrorisme són els CIE no els CDR", ha afirmat el diputat d'ERC al Congrés, que tampoc ha desaprofitat l'ocasió per atacar els dirigents del Partit Popular i de Cs. "Els que s'han d'investigar no són els CDR. Els perillosos, els que s'han d'investigar, són els comitès de defensa de l'Ibex 35", ha finalitzat amb ironia Rufián.

Comentarios
Multimedia Diari