UGT i CCOO es desmarquen de la vaga general

Han fet una crida a participar en mobilitzacions de denúncia "dels excessos que es van produir l'1 d'octubre" (1-O), però no una crida a participar en la vaga general que ha estat convocada per altres sindicats minoritaris

02 octubre 2017 17:53 | Actualizado a 02 octubre 2017 18:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les confederacions de CCOO i UGT han aclarit avui que els dos sindicats no donen suport a la vaga general convocada a partir de demà a Catalunya i que, "en cap cas, avalaran posicions que donin cobertura" a una declaració unilateral d'independència.

"UGT i CCOO diem clarament que no avalem aquesta posició ni estratègia política", han afirmat les dues centrals sindicals en un comunicat.
UGT i CCOO han aclarit que les organitzacions dels dos sindicats a Catalunya han fet una crida a participar en mobilitzacions de denúncia "dels excessos que es van produir l'1 d'octubre" (1-O), però no una crida a participar en la vaga general que ha estat convocada per altres sindicats minoritaris.

Tots dos han assegurat que aposten per la via de la negociació política i institucional per reconduir el conflicte polític que existeix a Catalunya.
"En aquest sentit, prendrem iniciatives en el conjunt de l'Estat per emplaçar que s'articuli una proposta política. El Govern d'Espanya ha d'obrir un escenari de diàleg i una proposta amb continguts", han afegit.

"Instem igualment el Govern de la Generalitat a no procedir a cap mesura unilateral més, especialment, a la declaració d'independència", han assegurat en el comunicat, en el qual insten "aquells responsables polítics que se sentin incapacitats o no tinguin voluntat de prendre aquest rumb, que deixin com més aviat millor les seves responsabilitats".

En la mateixa línia, des de Logronyo, la vicesecretària general d'UGT, Cristina Anoñanzas, ha indicat que aquesta formació s'adhereix a l'"aturada cívica" de demà, a l'hora que ha aclarit que "no és una vaga general ni laboral".

Durant la presentació de la jornada convocada per UGT i CCOO 'Per unes pensions dignes', Antoñanzas ha precisat que UGT "respecta aquesta decisió d'aturada cívica, però sempre insistint en el marc de la democràcia i en el marc del diàleg, ja que el lema d'UGT és democràcia i llibertat".

Comentarios
Multimedia Diari