Un noi de 16 anys mor ofegat a Platja d'Aro mentre feia snorkel

Els seus pares han donat l'alerta als socorristes perquè feia estona que no el veien

15 agosto 2020 15:52 | Actualizado a 15 agosto 2020 15:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un adolescent de 16 anys ha mort ofegat aquest dissabte a la tarda davant la Platja Gran de Platja d'Aro (Baix Empordà). Cap a tres quarts de quatre de la tarda, els pares del menor han alertat els socorristes, dient que el seu fill havia anat a fer snorkel i no el veien. La família, que viu a la Garrotxa, estava passant el dia a la platja. Els socorristes han avisat la Policia Local, que ha enviat l'embarcació que té el cos a fer recerca i, al seu torn, ha activat també Salvament Marítim i els Mossos d'Esquadra. Mitja hora més tard, l'adolescent ha aparegut surant a l'aigua. Tot i que se l'ha traslladat ràpidament a la sorra i se l'ha intentat reanimar –fins al lloc, s'ha desplaçat l'helicòpter del SEM- no ha estat possible remuntar-lo.

La família del menor, que viu a Olot, estava passant el dia a la Platja. L'adolescent havia entrat al mar per practicar snorkel i cap a tres quarts de quatre de la tarda, inquiets perquè no el veien, els seus pares han avisat els socorristes.

Des d'aquí, s'ha alertat la Policia Local de Platja d'Aro, que ha mobilitzat l'embarcació que té el cos per fer recerca. Al seu torn, també ha alertat Salvament Marítim i la unitat marítima dels Mossos d'Esquadra (que té base a Palamós).

La recerca del menor ha durat cap a mitja hora. Pels voltants d'un quart de cinc, els equips de rescat han trobat el cos de l'adolescent surant a l'aigua. Ràpidament, se l'ha traslladat fins a la sorra i els efectius del SEM –que han fet aterrar l'helicòpter a la platja- han intentat remuntar-lo. L'adolescent, però, no ha respost a les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) i no han pogut fer res per salvar-li la vida.

Fins al lloc també s'hi han desplaçat els Bombers de la Generalitat i efectius de la Guàrdia Civil.

Des d'Emergències s'ha activat una unitat de suport psicològic per atendre els familiars del menor. Per la seva banda, el servei d'atenció a la víctima de la Policia Local ha acompanyat els pares en tot moment.

Aquest dissabte, a la Platja Gran de Platja d'Aro hi oneja la bandera verda.

Comentarios
Multimedia Diari