Un professor de gralla, investigat per 20 anys d’abusos sexuals

La denúncia d’una dona que va ser violada per ell tres cops quan ella era menor, destapa més casos

26 noviembre 2019 08:40 | Actualizado a 26 noviembre 2019 10:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dos jutjats investiguen un home que feia classes de gralla al Vallès per abusos i agressions sexuals a menors. Una dona el va denunciar recentment que l’havia violat tres cops a principis dels 2000, quan ella tenia 15 anys i ell més de 30 i feia classes de gralla en una colla de Barberà del Vallès. A principis d’any, la mateixa dona va descobrir que ara ell feia de professor de gralla a Ullastrell, i va alertar l’Ajuntament. La investigació ha destapat més casos. De moment hi ha deu denúncies més contra l’individu. L’acusen d’haver comès abusos o agressions en els últims 20 anys en diverses c olles de cultura popular i tradicional de la comarca. Els Mossos d’Esquadra van detenir l’home al febrer, i el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Els dos primers casos coneguts són els d’aquesta dona i el d’un nen, que aleshores tenia onze anys i que, de moment, és l’únic denunciant masculí.

A finals de la primera dècada d’aquest segle, segons fonts de la investigació, hi va haver almenys tres abusos més a noves víctimes del grup de grallers d’una colla castellera del Vallès. Eren noies d’entre 12 i 17 anys. L’any 2015, quan l’home ja tenia al voltant dels 45 anys, va assetjar una altra noia d’Ullastrell. Els darrers casos són del 2017.

L'advocada especialista en violència de gènere i assessora de l'Ajuntament d'Ullastrell, Carla Vall, ha explicat a l'ACN que quan fets com aquests ocorren en grups humans petits, com podria ser una colla de grallers o un poble com Ullastrell, "és encara més difícil trencar el mur del silenci, perquè tothom es coneix, tothom pensa que aquesta persona que té un carisma especial és impossible que ho hagi fet, sinó que és la víctima que no ho ha entès".
 

Comentarios
Multimedia Diari