El turisme caurà un 60% a Catalunya

Àngels Chacón, ha admès la seva preocupació per la situació del sector a Catalunya, on a dia d'avui la reducció del turisme és de 87%

15 agosto 2020 15:50 | Actualizado a 15 agosto 2020 16:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Generalitat calcula que el turisme caurà un 60% a Catalunya en relació amb l'any passat a causa del coronavirus, pel que demana destinar a ajudes al sector 7.500 milions d'euros dels fons europeus per a la pandèmia.

En una entrevista a l'emissora RAC1, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha admès la seva preocupació per la situació del sector a Catalunya, on a dia d'avui la reducció del turisme és de 87% en relació amb abans de la pandèmia.

Segons Chacón, la caiguda total del turisme s'acostarà al 60%, fet que suposa un cop a una activitat econòmica que és "un sector de sectors", ja que els 19 milions de visitants que anualment rep Catalunya "consumeixen i donen vida a molts àmbits, com la restauració, la cultura, el manteniment o els serveis.

En aquest sentit, ha lamentat que es "menyspreï" el turisme: "s'han fet molts discursos simplistes i s'ha frivolitzat. Ja ens anem reorientant però d'un dia per l'altre no podem substituir els 30.000 milions d'euros anuals que genera".

Segons la consellera, la Generalitat necessita disposar de 7.500 milions dels fons europeus, que ha recordat que depenen del Govern central, per injectar en el sector turístic català en forma "d'ajudes directes al sector, mesures per estimular la demanda, impulsar la digitalització i la formació".

Chacón també ha reconegut la seva preocupació pel tancament de negocis i ha recordat que les petites i mitjanes empreses de Catalunya suposen el 94% del total i poden ser "les grans invisibles" de la crisi del coronavirus.

Pel que fa al tancament de Nissan, Chacón ha apuntat que hi ha hagut diverses empreses interessades a la planta, de manera que el Govern és "moderadament optimista" sobre el seu futur, encara que la seva intenció és prioritzar a un inversor industrial d'"alt valor afegit".

La consellera s'ha referit també a les negociacions entre JxCat i PDeCat i ha sostingut que l'acord entre les dues formacions seria "la millor de les opcions", després del que ha recordat que encara "no s'ha acabat el període de negociacions".El jove també es va entrenar diàriament abans de competir. Va assajar cinc cançons un parell de mesos abans i durant una o dues hores al dia. A més, va crear un personatge per cridar l’atenció del públic. «Duia una lentilla d’un altre color per donar-li caràcter i treballar més la posada en escena. La pràctica a casa va ser decisiva per superar possibles nervis i anar relaxat», expressa.

Segons Mas Vidal aquesta forma de crear música s’està descobrint tot just ara al territori més proper a ell. «Habitualment, la majoria del meu cercle de coneguts, familiars i amics no està familiaritzat amb tot plegat i els explico com funciona», manifesta.

Mas Vidal descriu aquesta manera de fer música com a una afició. «No és el meu pla de vida, perquè estudio disseny i producció de videojocs, però mai se sap», manifesta. Preguntat sobre referents del camp musical que ens ocupa el jove creador destaca Grison i Robin. També afegeix que fa de ‘producer’. «Vaig començar amb el beatbox. Fa dos anys que sóc looper, però força més que col·laboro amb gent del món del rap fent bases, tant en l’àmbit local com internacional», esmenta. L’àmbit de les xarxes socials també l’ha ajudat molt.

A tall de curiositat, Marc Mas Vidal ja va ser notícia l’any 2018 al Diari quan va crear, de forma autodidacta i sense ajuda de cap mena, un joc de trencaclosques virtual per a mòbil anomenat Cubbing. Tenia com a objectiu entrenar l’agilitat mental. A hores d’ara, però, resta en pausa i no és públic.

Comentarios
Multimedia Diari