Una delegació de 33 diputats de 17 països faran un seguiment de l'1-O

El Diplocat ha convidat a aquests parlamentaris amb la finalitat de que exerceixin d'observadors de la votació

29 septiembre 2017 15:15 | Actualizado a 07 noviembre 2017 13:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una delegació internacional convidada a Catalunya pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), formada per 33 diputats de 17 països diferents, farà un seguiment del referèndum convocat pel Govern diumenge que ve i suspès pel Tribunal Constitucional.

El Diplocat ha convidat a aquests parlamentaris amb la finalitat de que exerceixin d'observadors de la votació i, a més, el Govern preveu una mena de junta electoral que substituirà a la desapareguda Sindicatura Electoral la composició de la qual es revelarà el mateix diumenge, tot això amb la finalitat de certificar que el referèndum té garanties.

Així, el Diplocat ha organitzat per a aquesta delegació internacional una agenda de reunions prèvies amb actors favorables i contraris al referèndum i uns itineraris per tot Catalunya el dia de la votació.

La delegació s'ha reunit aquest matí amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i posteriorment amb el president català, Carles Puigdemont, i el conseller d'Afers Estrangers, Raül Romeva, abans que demà es vegin amb representants de partits polítics.

Entre els integrants de la missió hi ha polítics de 16 països europeus i d'Israel, que pertanyen a diferències tendències polítiques.

Segons informa el Diplocat en un comunicat, el portaveu de la delegació és l'exministre d'Afers Estrangers eslovè Dimitri Rupel.

La delegació la integren dos eurodiputats d'Espanya, Josu Juaristi Abaunz (EH Bildu) i María Lidia Senra (Alternativa Gallega de Esquerdas).

També la formen diputats de Bèlgica, com Mark Demesmaeker (Nova Aliança Flamenca), de Dinamarca, com Alex Ahrendtsen (Partit Popular Danès) i Lars Aslan Rasmusen (Socialistes); d'Estònia, com Artur Talvik (Partit Lliure); o de Finlàndia, com Heli Maria JÄRVINEN (Verds).

De França, destaca el membre del Consell Regional d'Occitània, Gerard Onesta (Verds), d'Alemanya, Andrej Hunko (L'Esquerra), i de Grècia, Stylianos Kouloglou (Syriza), mentre que de Suècia destaca Bodil Valero (Verds) i d'Israel, Ksenia Svetlova (Liberals).

També hi ha representants d'Islàndia -Birgitta Jónsdóttir (Partit Pirata)-, d'Irlanda, -Mick Barry (Partit Socialista) i Lynn Boylan (Sinn Féin)- i del Regne Unit: Joanna Cherry (Partit Nacionalista Escocès), Jill Evans (Partit dels Verds de Gal·les) i Lord Rennard (Partit Liberal). 

Comentarios
Multimedia Diari