Una dona mor i tres persones estan hospitalitzades per un brot de legionel·la a Blanes

El brot ha afectat sis persones d’entre 52 i 92 anys, tres de les quals estan hospitalitzades
 

14 octubre 2017 11:07 | Actualizado a 14 octubre 2017 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La dona de 83 anys que estava ingressada en estat molt greu per un brot de legionel·la a Blanes va morir ahir, segons va informar ahir en un comunicat l’Agència de Salut Pública de Catalunya. 

El brot ha afectat fins ara sis persones d’entre 52 i 92 anys, inclosa la dona traspassada. Dues persones ja van rebre l’alta mèdica, mentre que les altres tres continuen hospitalitzades. La mitjana d’edat dels afectats és de 82 anys, i tots van requerir ingrés hospitalari. 

Totes les persones afectades pel brot tenen una patologia de base o edat avançada, i viuen o han estat al municipi durant el període d’incubació, que va començar a mostrar símptomes entre el 22 de setembre i el 8 d’octubre. 

En tres dels casos s’ha pogut recollir una mostra clínica per fer l’estudi molecular, i ara està en curs l’enquesta epidemiològica per part de la Unitat de Vigilància Epidemiològica, així com l’estudi ambiental per part de l’equip territorial de Protecció de la Salut per delimitar les possibles instal·lacions de baix i alt risc presents a la zona i fer la inspecció i recollida i anàlisi de mostres. 

Ahir divendres es va detectar l’existència d’una altra notificació relacionada amb la localitat de Blanes, que va quedar en estudi i en espera de fer la valoració per confirmar si forma part del mateix brot. 
Detectada a Badalona

L’Ajuntament de Badalona va tancar de forma temporal el dimecres instal·lacions d’aigua sanitària del Poliesportiu Casagemes i del camp de futbol Badalona Sud, per la presència de legionel·la, segons informà ahir. La presència del bacteri es va detectar en una inspecció rutinària dels serveis oficials del Servei de Salut Pública. Les activitats a les instal·lacions es duen a terme amb limitacions.

Comentarios
Multimedia Diari