Una immobiliària, multada amb 60.000 euros per tenir 20 pisos buits

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat imposa la penalització per primer cop, d’acord amb l’ordenança que regula les sancions als tenidors de pisos buits

30 noviembre 2017 11:45 | Actualizado a 01 diciembre 2017 14:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha multat amb 60.000 euros l’empresa immobiliària Arrahona Nexus SL per mantenir buida una finca de 20 habitatges a la plaça del Sol d’aquesta ciutat barcelonina.

En un comunicat, el consistori ha destacat que es tracta de la primera multa imposada d’acord amb l’ordenança que regula les sancions als tenidors de pisos buits.

Així, s’ha establert una primera multa coercitiva de 3.000 euros per cada habitatge buit, i s’ha advertit la immobiliària que la desocupació permanent dels pisos representa una «infracció molt greu» que pot comportar l’obertura d’un expedient sancionador i la continuïtat en la imposició de multes coercitives.

En resoldre aquesta sanció s’ha desestimat el recurs de reposició interposat per la immobiliària, que adduïa danys per una presumpta ocupació massiva i argumentava que no podia fixar el preu dels habitatges perquè els havia d’aprovar el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). 

La notícia ha cridat l’atenció perquè, tot i que sovintegen les sancions imposades a bancs per tenir pisos buits, no és així en el cas de les immobiliàries. Al gener del 2016, per exemple, l’Ajuntament de Reus va aprovar la primera de les tres sancions que pot aplicar si les entitats bancàries no justifiquen la desocupació dels immobles. Així, va imposar fins a 72 multes de 4.500 euros cada una a vuit bancs propietaris de pisos buits. Les multes són previstes a la Llei 18/2007 del dret de l’habitatge.

Tanmateix, a la ciutat de Tarragona aquest tipus de sancions no s’han aplicat mai. Precisament el 20 d’octubre la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Tarragona va reclamar al consistori que multi els bancs que tenen pisos buits, com va aprovar el plenari municipal l’any 2014. «No volem gent sense casa, però tampoc cases sense gent», s’exclamava Natàlia Rodríguez, portaveu de la PAH Tarragona en la concentració que va dur a terme la marea verda davant l’oficina de Bankia de la plaça Imperial Tarraco.

Comentarios
Multimedia Diari