Una orangutana arriba al Zoo de Barcelona

En els últims mesos, dues femelles d'orangutan més, Sari i Jingga, han estat enviades al zoo de Dublín i de Blackpool, respectivament

02 febrero 2018 17:23 | Actualizado a 02 febrero 2018 17:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'orangutana Storma ha arribat avui al Zoo de Barcelona procedent del Zoo de Boras, a Suècia, i ha començat el període previst de quarantena a les instal·lacions del parc de la Ciutadella, segons fonts del parc barceloní.

El trasllat, que s'ha produït per recomanació del coordinador del Programa Europeu d'Espècies en Extinció (EPP) de l'Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA), ha estat criticat per la plataforma ZooXXI en un comunicat, que ha indicat que cada any es trafica legalment amb "milers d'animals entre zoos sota el marc de l'EAZA".

En els últims mesos, dues femelles d'orangutan més, Sari i Jingga, han estat enviades al zoo de Dublín i de Blackpool, respectivament.

ZooXXI ha indicat que Barcelona informa als visitants dels efectes nocius de la producció d'oli de palma sobre l'hàbitat natural dels orangutans, ja que pot provocar desforestació, però malgrat això, ven productes alimentaris que contenen aquest component.

"Hem analitzat 20 productes en venda a la botiga del zoo i, almenys, 16 d'ells contenen oli de palma", ha dit el portaveu de la plataforma Leonardo Anselmi.

Fonts del parc barceloní han puntualitzat que la tasca d'"informar i sensibilitzar" els visitants del zoo inclou explicar els efectes nocius de l'oli de palma sobre l'ecosistema dels orangutans, encara que sí és cert que es venen productes amb aquest component al recinte.

Un portaveu del zoo ha explicat que treballen en "augmentar l'oferta elaborada amb criteris d'alimentació saludable i consum responsable", tot i que com no és obligatori etiquetar la procedència de l'oli de palma, "és difícil" establir si prové d'un cultiu respectuós amb el medi ambient.

"Farem un inventari dels productes amb aquest oli i buscarem alternatives per plantejar un menú sense oli de palma, davant les dificultats d'establir el seu origen", segons el portaveu. 

Comentarios
Multimedia Diari