Unes 60.000 persones participen en les mobilitzacions de la Diada a Catalunya

La plaça Letamendi de Barcelona acull la festa central amb connexions a les concentracions i un homenatge a Assange

11 septiembre 2020 16:51 | Actualizado a 11 septiembre 2020 16:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

 L'ANC ha celebrat aquest divendres els seus tradicionals actes de l'Onze de Setembre en la seva versió més descentralitzada i amb aforament limitat degut a la pandèmia de coronavirus. En total, s'han realitzat 131 mobilitzacions amb una participació 59.500 persones. A Barcelona, l'acte central s'ha celebrat a la plaça Letamendi amb connexions a les concentracions que s'han fet arreu de Catalunya, amb un homenatge a Julian Assange, la presentació del repte solidari xarxaindependència.cat i amb els discursos dels representants de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Òmnium Cultural i l'ANC, que han tancat l'acte.

La mobilització d’enguany ha estat descentralitzada per tal d’evitar el màxim de desplaçaments, reduir la mobilitat i evitar aglomeracions. Finalment hi ha hagut, segons ha informat l'ANC, 131 mobilitzacions amb una participació 59.500 persones. A les darreres hores s'han autoorganitzat nous punts de concentració, tenint en compte totes les mesures i restriccions sanitàries, que s’afegeixen a la llista d’actes per a aquest Onze de Setembre.

Des de l'entitat es va calcular 4 metres quadrats per cada persona. Tothom hi ha hagut d'accedir amb mascareta i hi ha hagut gel hidroalcohòlic a les entrades, on s'ha comprovat si s'ha registrat. En un primer moment, la més multitudinària es preveia a Badalona, amb capacitat per a 1.700 assistents, i la més petita, a Taüll, amb 12.

A les 17.00 han començat gran part de les mobilitzacions arreu del territori i una hora després han tingut lloc els actes territorials. A les 17.14 han obert les portes a l'acte central de l'ANC a la plaça Letamendi de Barcelona presentat per Joan Solé i Mònica Socias, on també hi ha participat Adrià Alsina i Antonio Baños.

Durant l'acte s'han ofert imatges de les concentracions que s'han realitzat per tot Catalunya i els presentadors les han anat comentant. Una idea que s'han anat reiterant en les connexions amb municipis de Catalunya com Vic és que aquesta ha estat "la mobilització més gran d'Europa en l'època covid". També s'ha connectat amb Girona, Lleida i Tarragona.

També s'ha presentat el repte solidari xarxaindependència.cat que acumula "més de 10.000 vincles solidaris" i s'ha fet un homenatge a l'activista i fundador de Wikileaks, Julian Assange. "Volem donar suport a qui ens va donar suport fa tres anys amb qui es va posar al costat de les urnes", ha dit Joan Solé. També s'ha recordat als independentistes presos.

L'acte polític central a la plaça Letamendi ha acabat amb els discursos del president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera; el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie.

Comentarios
Multimedia Diari