Vaga Feminista fa una crida a dones, lesbianes i trans a parar 'per canviar-ho tot el 8M'

La portaveu de la coordinadora Vaga Feminista, Dolo Pulido, ha sostingut que aquesta vaga vol visibilizar la feina de totes les dones, sense la qual, ha remarcat, el món no funcionaria cada dia

06 marzo 2019 16:00 | Actualizado a 12 marzo 2019 19:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vaga Feminista ha fet una crida a parar per canviar-ho tot a "dones, lesbianes i trans" durant el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, en el qual s'ha convocat una vaga laboral, estudiantil, de cures i consum. 

En roda de premsa, la portaveu de la coordinadora Vaga Feminista, Dolo Pulido, ha sostingut que aquesta vaga vol visibilizar la feina de totes les dones, sense la qual, ha remarcat, el món no funcionaria cada dia. 

Pulido ha exposat que la mobilització d'aquest divendres no s'ha d'entendre com una vaga clàssica en l'àmbit laboral perquè es vol posar èmfasi en què "tot el treball és fonamental per sostenir l'economia", també i sobretot el reproductiu, que fan majoritàriament les dones. 

La portaveu ha alertat que les protestes d'aquest divendres també han de servir per "assenyalar la regressió de drets" de totes les dones per la puixança de partits polítics i moviments de dretes, els quals ha criticat que consideren les feministes com un perill. 

Aquesta vaga està organitzada per Vaga Feminista, amb el suport de 150 col·lectius feministes i 550 representants de la societat civil, i secundada per diversos sindicats: la UGT de Catalunya, la CGT, la CNT i IAC han convocat vaga tot el dia, mentre que CCOO de Catalunya  ho han fet amb aturades de dues hores per torn

"Cadascuna que faci la vaga a la seva mesura i en funció de la seva realitat i context", ha defensat Pulido en una atenció als mitjans posterior a la roda i ha demanat que les protestes es produeixin el 8M i continuïn la resta de dies de l'any.

 

"VAGA FEMINISTA ÉS ANTIRACISTA" 
Vaga Feminista també ha advocat per una vaga feminista que lluiti per acabar amb la discriminació sobre les dones migrades pel seu gènere i origen, i contra el feminisme eurocèntric: "La lluita feminista és antiracista o no és feminista". 

Diferents membres del moviment han portat pancartes durant la roda en les quals es podia llegir 'No som quotes de color per tranquil·litzar la teva consciència', 'Descolonitza el teu poder', 'Cap persona és il·legal', 'Derogar la llei d'estrangeria ja', 'Exigim el tancament dels CIE', 'DGAIA ens treu els fills' i 'Les fronteres ens maten'. 

També han portat pancartes que resen "Qüestiona els teus privilegis" i denuncien que el 85% de les dones transexuals estan desocupades.

 

MANIFESTACIONS 
La coordinadora de la vaga ha convocat una manifestació a les principals ciutats de Catalunya --Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida--, i també a d'altres com Badalona, Terrassa, Rubí, Mataró, Manresa, Igualada, Berga (Barcelona), Calella, Figueres, la

La manifestació de Barcelona començarà cap a les 18.30 hores a plaça Espanya, transcorrerà per Gran Via fins a passeig de Gràcia i baixarà fins a plaça Catalunya, on des de les 20 fins a les 22 hores s'ha organitzat un acte en el qual es llegirà un manifest i diverses actuacions. 

També hi ha convocada una vaga no mixta el dijous 7 de març, que començarà a la parada de metro d'Horta de Barcelona sobre les 19.30 hores.

 

RESPECTE AL 2018  
Pulido ha animat a "superar l'èxit" de la vaga de l'any passat i ha subratllat que aquest 8M arrenca amb un any de preparació per garantir-ho, ha exposat en una atenció als mitjans posterior. 

Sobre la resposta dels partits davant la mobilització del 2018, Pulido ha defensat que el manifest de la vaga d'aquest any "podria ser el mateix" que llavors perquè no s'han solucionat les demandes del moviment feminista, amb la diferència que les dones s'estan organitzant i pressionant cada vegada més per aconseguir-ho.

 

ROL DELS HOMES  
Pulido ha sostingut que els homes que vulguin donar suport a les vagues i protestes d'aquest divendres han de defensar les dones "allà on puguin ser més útils", per exemple, en l'àmbit de les cures i cobrint els serveis mínims a la feina. 

Ha indicat que els homes de Barcelona s'estan organitzant també per cobrir els punts de cures de la ciutat durant la jornada d'aquest divendres. 

Comentarios
Multimedia Diari