Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Videoconferències a les comissaries de Mossos perquè els detinguts declarin davant del jutge

És una plataforma que permet la connexió a través de tauletes, ordinadors o telèfons mòbils. Sistema adquirit per fer front a la Covid-19

Diari de Tarragona

Whatsapp
Videoconferències a les comissaries de Mossos perquè els detinguts declarin davant del jutge

Videoconferències a les comissaries de Mossos perquè els detinguts declarin davant del jutge

El Departament de Justícia ha posat en marxa un nou sistema telemàtic perquè els detinguts declarin davant dels jutges des de les comissaries de Mossos d’Esquadra i policies locals, sense haver de fer el trasllat als jutjats.

Es tracta de la plataforma Cisco Webex, que permet la videoconferència a través de tauletes, ordinadors i telèfons mòbils. No és necessari, per tant, que les comissaries disposin d’aparells específics de videoconferència.

És un servei fàcil d'utilitzar que només necessita connexió a Internet. Permet establir el dia i l’hora per fer una vídeoconnexió, amb independència del dispositiu que s’usi per fer-ho i amb tants participants com sigui necessari. Es una connexió més robusta i segura que els sistemes convencionals d’ús particular.

El Departament va adquirir les llicències de la plataforma Webex abans de l’emergència, i es va avançar a les possibles mesures per la Covid-19.

Des de l’inici de l’estat d’alarma, els jutges han fet 263 declaracions a detinguts a través d’aquest sistema. Abans de l’emergència, les declaracions de detinguts per videoconferència eren pràcticament inexistents.

Connexió amb centres de salut i l’IMLCFC

El Departament de Justícia també ha habilitat el sistema Cisco Webex per a les comunicacions entres jutjats, centres hospitalaris i l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC) per poder prendre decisions de forma telemàtica, com ara els internaments urgents de persones amb problemes de salut mental.

Més de 16.000 videoconferències a l’any als jutjats

El Departament de Justícia disposa d’un sistema de videoconferència a tots els jutjats de Catalunya, on es desenvolupen més de 16.000 videoconferències a l’any.

En l’actualitat els jutjats catalans poden utilitzar dos sistemes diferents de videoconferències que, a més, garanteixen la gravació de les declaracions, amb totes les garanties processals.

El més utilitzat és un equipament de videoconferència instal·lat a les 447 sales de vistes dels jutjats de Catalunya, repartides pels 49 partits judicials del territori, que permet l’establiment de comunicacions amb dues persones. I el segon, 119 equipaments de videoconferència mòbils repartits a les seus judicials que permeten les comunicacions amb més de dos participants.

Temas

Comentarios

Lea También