Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

WikiLeaks troba 'altament sospitós' el document de la CIA sobre els atemptats a Barcelona

"Sembla modificat o fals", assegura Julian Assange en una piulada

 

Diari de Tarragona

Whatsapp

"Sembla modificat o fals", ha afegit el seu editor, Julian Assange

WikiLeaks considera que la suposada nota de la CIA alertant del risc d'atemptat a Barcelona i publicada aquest dijous pel diari 'El Periódico' pot ser una falsificació. "Un diari publica un document d'intel·ligència dels Estats Units altament sospitós sobre l'atac d'ISIS a Barcelona just abans del referèndum català", ha assegurat l'organització especialitzada en filtrar documents confidencials. "Sembla modificat o fals", ha afegit el seu editor, Julian Assange, a través de Twitter. Segons WikiLeaks, els serveis d'intel·ligència no parlen d'ISIS, sinó "d'ISIL", en anglès no és "Irak, sinó Iraq" i el document es refereix a una "nota" en comptes d'utilitzar la paraula anglesa "notice".

WikiLeaks també destaca que el text inclou "errors bàsics" i s'utilitza la fórmula "Spain" per referir-se a Espanya en comptes de "ESP", les sigles habituals en els serveis d'intel·ligència per referir-se a l'Estat. 

L'organització especialitzada en filtrar documents d'espionatge també posa en dubte el text per l'ús de les cometes de citació amb el mètode espanyol ('<<'). "En un "informe en anglès de la CIA és molt sospitós", afirma Julian Assange. 

Temas

Comentarios

Lea También