Òscar Peris (ERC) i Yolanda López (CeC) presidiran comissions parlamentàries

Els diputats tarragonins lideraran dos dels primers set òrgans del Parlament que s'han constituït aquest dimecres

25 abril 2018 17:54 | Actualizado a 23 mayo 2018 10:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els diputats de la demarcació de Tarragona Òscar Peris (ERC) i Yolanda López (Catalunya en Comú–Podem) presidiran dues comissions del Parlament de Catalunya al llarg de la propera legislatura, sorgida després de les eleccions del passat 21 de desembre i que estarà en vigor sempre que s’aconsegueixi investir President abans del proper 22 de maig

Així es va fer públic ahir, després que la cambra legislativa catalana aprovés la constitució dels set primers òrgans d’acció parlamentària, que són els no legislatius, és a dir, els creats automàticament en aplicació del reglament que emmarca el funcionament de l’hemicicle del Parc de la Ciutadella, o bé els que són exigits per la legislació vigent. 

Teresa Pallarès (JxCat) serà la vicepresidenta de la Comissió de la Sindicatura de Comptes

Així mateix, encara quedaran diverses comissions parlamentàries per crear, que són les que dependran que el ple aconsegueixi investir un President abans que expiri el termini legal previst d’aquí a 26 dies. Per això, serà necessari que la majoria independentista pugui sumar –com a mínim– 66 vots, un extrem que ara sembla més possible que mai gràcies a la delegació de vot aprovada aquesta setmana per part de la Mesa del Parlament per Toni Comín (ERC), qui es troba sota custòdia judicial a Bèlgica en les mateixes condicions que Carles Puigdemont ho està a Alemanya.    

La comissió «tarragonina»
De moment, ahir, més de quatre mesos després de la cita amb les urnes d’abans de Nadal, es van posar en marxa les sis primeres comissions, a banda de la d’investigació dels fets ocorreguts el passat 17 d’agost a Barcelona i Cambrils. Així, la gran novetat és que dos representants tarragonins coordinaran dos d’aquests organismes parlamentaris. 

Així, la cap de llista dels Comuns per Tarragona a les eleccions del passat 21 de desembre, Yolanda López, presidirà la Comissió de Peticions, en la que també hi seran presidents, com a membres, dos diputats tarragonins més: Alejandro Fernández (PP) i Mònica Sales (Junts per Catalunya). López, a més, també formarà part de la comissió de l’Estatut dels diputats, convertint-se en la única tarragonina d’aquest organisme que estarà presidit per Quim Torra, de JxCat. 

No hi ha cap diputat tarragoní als òrgans del Síndic de Greuges i de TV3 i Catalunya Ràdio

Per la seva part, el vallenc Òscar Peris (ERC) presidirà la comissió més tarragonina del Parlament, com serà la de la Sindicatura de Comptes. Així, mentre el diputat de la capital de l’ Alt Camp en serà el president, cal destacar que d’altres cinc representants de la demarcació també formaran part d’aquest organisme. Per Esquerra Republicana, la reusenca Noemí Llauradó i l’ebrenca Irene Fornós; així com Maialen Fernández i Javier Domínguez, de Ciutadans; i Teresa Pallarès, de Junts per Catalunya. 

Així mateix, pel que fa a la comissió de Matèries Secretes hi haurà un sol representant de Tarragona, com és el candidat de Ciutadans per Tarragona en les darreres eleccions, Matías Alonso. Aquest òrgan el presidirà el propi president del Parlament, Roger Torrent (ERC) 
Per contra, cal destacar que no hi ha cap diputat de les comarques de Tarragona en dues comissions, les referents a la relació amb la Sindicatura de Greuges –liderada per Ramon Espadaler (PSC–Units) i la referent a la Corporació Catalunya de Mitjans Audiovisuals, que presidirà David Mejía, diputat de Ciutadans.

El pes que tenen els diputats tarragonins en el dia a dia de l’acció parlamentària es complementa, a més, amb la presència del diputat i cap de llista per Tarragona de Junts per Catalunya, Eusebi Campdepadrós, qui exerceix com a Secretari Primer de la Mesa del Parlament des del passat 17 de gener.   

Comentarios
Multimedia Diari