Consulta el programa i els mapes de Divendres Sant al Camp de Tarragona

19 mayo 2017 19:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

 

 

EL PROGRAMA DE DIVENDRES SANT, MUNICIPI A MUNICIPI

 

Tarragona

A les 0.15 h. Viacrucis fins al santuari del Loreto. Organitza: Germandat del Sant Ecce-Homo i Associació juvenil Loreto. Itinerari: avinguda Maria Cristina (davant de l’edifici de Sanitat), carretera del Cementiri, camí Vell del Llorito, fins a arribar al santuari del Loreto. (En acabar es disposa d’un servei d’autocars per retornar a Tarragona.)

 A les 6 h. A la Catedral. Sermó de Passió, anomenat popularment ‘de la bufetada’.

A les 6.15 h. Sortiran de l’església de Natzaret, encapçalats per la Creu dels Penitents, el Sant Crist de la Sang, acompanyat de congregants i representants de les confraries tarragonines, amb vesta i cucurulla, per dirigir-se a la catedral, des d’on a les 6.30 h s’iniciarà el Viacrucis Processional per la Part Alta, que finalitzarà a l’església de Natzaret. Organitza: Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang. Itinerari: pla de la Seu, les Coques, Sant Pau, pla de Palau, Guitarra, plaça de Sant Joan, baixada del Roser, Salines, Sant Domènec, plaça de la Font, Cós del Bou, baixada de la Pescateria i plaça del Rei.

A les 12.30 h. A les 12.30 h. Des de l’ermita de Sant Magí (Portal del Carro). Sermó de les Set Paraules, organitzat des del 1957 per l’Associació la Salle, amb la participació de la Coral Mos Cantars.

Recollida de passos

A les 16 h. Des de l’església de Natzaret sortiran els armats de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang per iniciar la Recollida de misteris a la Rambla Vella, plaça Verdaguer, Rambla Nova, carrer Unió i Part Alta de la ciutat i traslladar-los a la plaça del Rei. Cada confraria situarà els seus misteris als llocs determinats per rebre les reverències als horaris assignats:

Primera recollida

A les 16.10 h. A la Rambla Vella, dos passos: L’oració de Jesús a l’Hort i Vetlleu i pregueu. A les 16.20 h. A la plaça Verdaguer, dos passos: Presa de Jesús i Descendiment de la Creu. A les 16.30 h. Tram Adrià - Roger de Llúria, quatre passos: Jesús és despullat de les seves vestidures, Jesús Natzarè, El Cirineu i Retorn del Calvari. A les 16.50 h. Rambla Nova, coca central del tram Adrià-Cañellas, cinc passos: Sant Enterrament, Sant Sopar, Cristo del Buen Amor, Ntra. Sra. de la Amargura con San Juan Evangelista i Ecce-Homo. A les 17.15 h. Al carrer Unió, un pas: Jesús de la Passió. Itinerari de la primera recollida: Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet, plaça de la Font, Cós del Bou, baixada de la Pescateria (on es fa la tradicional pujada de misteris) i plaça del Rei.

 

Segona recollida

A les 17.35 h. A la plaça del Rei, dos passos: Crist de la Humiliació i Flagel·lació. A les 17.55 h. A la plaça de la Pagesia, dos passos: La Pietat i Sant Sepulcre. A les 18.05 h. Al pla de la Seu, un pas: La Soledat. Itinerari de la segona recollida: les Coques, Pare Iglésias, Merceria, plaça de les Cols, Major, baixada de la Misericòrdia, Cós del Bou, baixada de la Pescateria i plaça del Rei.

 

Processo del Sant Enterrament

Organitzada per la Reial I Venerable Congregació De La Puríssima Sang De Nostre Senyor Jesucrist. Itinerari: plaça del Rei, Porte lla, passeig de Sant Antoni, portal de Sant Antoni, plaça de Sant Antoni, Descalços, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, pla de la Seu, les Coques, Pare Iglésias, Merceria, plaça de les Cols, Major, baixada de la Misericòrdia, plaça de la Font, Bocacalle, Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Rambla Vella, Sant Oleguer, baixada de la Pescateria i plaça del Rei.

 

Reus

A les 7 h. Solemne i tradicional Viacrucis, centenari a la ciutat, organitzat per l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu, amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J., la Creu dels Improperis de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume, Misteri de l’Oració a l’Hort de la Confraria La Salle, Nostre Pare Jesús del Calvari i Verge del Calvari de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari, la Verònica de la Confraria de la Verònica i les representacions de les altres confraries de la Setmana Santa de la ciutat, i la participació del President de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus. El recorregut del Viacrucis s’iniciarà i finalitzarà a la Parròquia de Sant Joan Baptista amb el mateix recorregut que ja és tradicional cada any.

 

A les 8.30 h. Solemne Viacrucis, pels barris Fortuny i Juroca, organitzat per la parròquia i la Confraria de Sant Bernat Calbó. Al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang, solemne Viacrucis, amb la venerada imatge del Sant Crist de la Sang.

 

A les 9 h. A la parròquia de Sant Josep Obrer, solemne Viacrucis, organitzat per la Germandat de Sant Josep Obrer, amb el Misteri de la Primera Caiguda de Jesús.

 

A les 11 h. Exhibició i mostra de les diferents maniobres i cadenes de la Cohort Romana a la plaça de la Puríssima Sang. Tot seguit, homenatges de comiat.

 

A les 11.30 h. Trasllat de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang, des de la seva església titular fins a l’església Prioral de Sant Pere pel recorregut tradicional. L’Escolania del Sant Crist i la Capella de Cantors i músics, dirigits per la mestra Sílvia Virgili i Guinovart, interpretaran el tradicional «Vexilla Regis».

 

A les 12 h. A la Prioral de Sant Pere, presidida per la Venerable Imatge del Sant Crist de la Sang, solemne Funció de l’Agonia. La part musical i les peces de les Set Paraules aniran a càrrec de l’Escolania i de la Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang, i acompanyades a l’orgue pel mestre Josep M. Mas Bonet; en acabar, interpretaran el Credo i el Miserere.

 

A les 14.30 h. Des de la Prioral de Sant Pere, retorn en processó del Sant Crist de la Sang a la seva església titular pel recorregut tradicional. En arribar-hi la Sagrada Imatge, emotiu, solemne i tradicional moment de demanar les Tres Gràcies al Diví Crucificat. Tot seguit, adoració a la sagrada imatge del Sant Crist.

 

A les 18 h. Al restaurant el Círcol, lliurament de la figura de l’armat de xocolata al nen portador del guió principal de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J.

 

A les 20 h. Solemne processó del Sant Enterrament, celebrada a Reus des de temps immemorials. Organitzada per la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J., amb la participació de les disset congregacions, arxiconfraries, confraries i germandats de la Setmana Santa de Reus.

La processó surt de la Prioral de Sant Pere a l’hora exacta de les 20 hores, donada pel Campanar, i segueix per la plaça de Sant Pere, Fossar Vell, ravals de Robuster, Martí Folguera i Jesús, plaça de Prim, raval de Santa Anna, plaça de Catalunya i raval del Pallol, per acabar al Temple de la Puríssima Sang.

Després de l’entrada del Misteri del Crist Jacent en el Sant Sepulcre a la seva església titular, adoració de la venerada imatge del Sant Crist de la Sang com a cloenda de la solemne Processó del Sant Enterrament.

 

Tortosa

A les 00.00 h. A la nit d’avui dijous a demà divendres, Processó del Silenci. Concentració a les 23.30 hores a la plaça Immaculada. Sortida: plaça Immaculada (Remolins fins a l’església de la Puríssima). En acabar la Processó. Vetlla del Sant Crist de la Puríssima. Es baixarà el Sant Crist de la Puríssima i es vetllarà tota la nit fins el moment de la Processó del Sant Enterrament. A les 10.30 h. Via crucis al Calvari. A les 20 h. Processó del Sant Enterrament de Tor-tosa. Surt de la plaça de la Cinta. A les 21.30 h. Processó del Sant Enterrament a Jesús.

 

Altafulla

A les 8.30 h. Via Crucis fins a l’ermita de Sant Antoni. Recorregut des de l’església de Sant Martí fins a l’ermita de Sant Antoni. Església de Sant Martí. A les 22 h. Processó de Divendres Sant. Via Crucis del Sant Enterrament per diferents carrers del nucli antic d’Altafulla.

 

Cambrils

A les 18.30 h. A la plaça de la Vila. Exposició dels Vuit Tabernacles que participaran en la Processó. Desfilada i guàrdia d’honor dels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang. A les 21 h. Processó del Sant Enterrament. Sortirà de la plaça de l’Església de Santa Maria i, després del recorregut pels carrers del nucli antic, acabarà a la plaça de la Vila.

 

El Vendrell

A les 22 h. Processó de Divendres Sant. Recorregut: plaça Vella, Peix, Prat de la Riba, Cafès, Montserrat, Sant Magí, Pau, Andreu Nin, Progrés, plaça Nova, Muralla, Carnisseria, Sant Jordi, Av. Catalunya, Quatre Fonts, L’Om, Mar i plaça Vella.

 

La Selva del C.

A les 7 h. Viacrucis camí del Calvari. Declarat Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional, Sermó, Baixada en silenci. El Cant de l’Stabat es realitzarà a la Verònica (encreuament riera-raval Sant Pau).A les 11.30 h. Processó de l’Agonia. Amb el Lignum Crucis. Arribats al temple, plany bíblic i Sexta. A les 22 h. Processó del Sant Enterrament. Ball de la mort.

 

Montblanc

A les 8 h. Des de Santa Maria al Pla de Santa Bàrbara, solemne Viacrucis. De retorn a Santa Maria: ‘Les set paraules de Jesús a la creu’. A les 18.30 h. Carrers i places de la vila. Recollida dels Passos, a càrrec dels Armats i col·laboradors de la Congregació. A les 22 h. Carrers i places de la vila. Solemne Processó del Sant Enterrament.

 

Pratdip

A les 18 h. Ofici de la Creu. A les 19.30 h. Processó.

 

Riudoms

A les 8 h. Viacrucis (Processó de les Creus). Carrers del centre de la vila. Recorregut: plaça de l’Església-plaça Arnau de Palomar-Sant Pau-Sant Antoni -plaça de Sant Antoni.

A les 9.15 h. Tradició de ‘Matar la Serp’. Plaça de l’Església. Enguany anirà a càrrec del Sr. Josep Anton Carranza Figueras. Ho organitza Confraria del Fiscorn.

A les 20.30 h. Recollida dels Misteris custodiats pels Armats de Riudoms. Carrers de la vila.

A les 21 h. Processó del Sant Enterrament. Carrers del centre de la vila. Recorregut: plaça de l’Església-Arenal-Entre places-Sant Bonifaci-plaça Petita-Gaudi-Major-plaça de l’Om-Beat-Arenal-Entre places- plaça de l’Església. Hi prenen part: Confraries de Riudoms, Banda de música La Principal de Riudoms i la coral Dolça Catalunya.

 

L’Agonia

12.30 h. Solemne representació de l’Agonia o Les Set Paraules . Església de Sant Jaume. Un muntatge escènic dóna forma a les Set Paraules que digué Crist a la Creu.

 

Torredembarra

A les 7.30 h. Solemne Via Crucis pels carrers de la vila. En finalitzar l’acte, acatament, toc de silenci i adoració a la Creu. A les 9.15 h. Retorn de la Creu, acompanyat per la Banda de Timbals de la Confraria de la Creu - Armats de Torredembarra. A les 19 h. Lluïment de les Bandes de timbals de les Confraries de Setmana Santa de Torredembarra, pels carrers de la vila. A les 20 h. Col·locació dels Misteris de la Processó al carrer Joan Güell i carrer Ample. A les 20.30 h. Processó del Sant Enterrament.

 

Valls

A les 18.30 h. Plaça del Pati Exhibició dels Armats. De les 19 a les 22 h. Canvi de guàrdia dels centurions que custodien el Sant Sepulcre i dels Armats que custodien la imatge del Sant Crist. A les 22 h. Processó del Sant Enterrament. Sortida i arribada a l’església arxiprestal de Sant Joan.

Comentarios
Multimedia Diari