Nova edició de la Marxa de Torxes a Reus, Salou i Tortosa

Centenars de persones van sortir ahir a la nit als carrers de Reus, Salou i Tortosa en una nova Marxa de Torxes per la Independència que van obrir els actes de la Diada Nacional

19 mayo 2017 18:14 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

C.Valls/ J.Díaz/ A. Caralt

La capital del Baix Camp va celebrar ahir la vuitena edició de la Marxa de Torxes per la Independència, un acte d’expressió popular organitzat per l’Esquerra Independentista de Reus que va fer sortir prop d’una vuitantena de persones de casa per expressar-se de forma col·lectiva a favor de l’exercici de la democràcia i les llibertats nacionals.

Temps després de l’hora convinguda, passades les 21 hores, ja es van començar a repartir les estelades i les torxes necessàries per dur a terme el recorregut en comitiva pels carrers més cèntrics de la ciutat. El lloc de sortida, el Casal Despertaferro, va rebre gent eufòrica per encetar un any més l’homenatge al record de la pressa de Barcelona l’any 1714.

L’ofrena floral posterior, la qual es va dur a terme a l’última parada del recorregut, la plaça del Baluard, va lluir una panoràmica lluminosa que va culminar amb el cant dels assistents de l’himne dels Segadors. Després del sopar, cap a les 12 hores de la nit alguns grups de reusencs van encetar una gran festa amenitzada per música de punxa discos a la Taverna Despertaferro. Allà van celebrar la vigília d’un dia memorable de la Diada de l’endemà.

A Salou, municipi tradicionalment no independentista, però on els partits sobiranistes han guanyat pes a l’Ajuntament –Convergència i Unió té l’alcaldia i Esquerra Republicana de Catalunya va passar de zero a dos regidors a les passades eleccions–, també es va fer una nova Marxa de Torxes.

Els 250 assistents van sortir a les 21 hores de l’Espigó del Moll i van arribar al monument a Rafael Casanova, a la plaça de l’Onze de Setembre. L’acte va estar organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, el Partit Demòcrata Català, ERC, Moviment d’Esquerres i Demòcrates de Catalunya.

Més de 200 torxes a Tortosa

A Tortosa, centenars de persones van participar en la novena edició de la Marxa de Torxes per la Independència a les Terres de l’Ebre. La comitiva va sortir, com és tradicional, del castell de la Suda, i la presidia una gran estelada i una pancarta al·lusiva a la República Catalana. A l’inici de la marxa es van repartir 200 torxes que van il·luminar els carrers de Tortosa.

La marxa va comptar amb la participació de colles de gralles del territori (Jesús, Aguilot, Jove i Roquetes) i l’actuació de les tres colles castelleres de l’Ebre.

Enguany un dels parlaments va anar a càrrec d’Àngel Porres, activista i membre de la Plataforma veïnal AP7 gratuïta, entitat protagonista dels talls diaris a la N-340 per exigir una via ràpida i gratuïta.

Per un altre costat, Paulí Fontoba, militant històric independentista del Matarranya, va lligar la lluita antifranquista amb «la fermesa que haurem de tenir en els pròxims mesos davant dels atacs de l’Estat espanyol».

Comentarios
Multimedia Diari