Horta de Sant Joan publica una nova guia per conèixer el municipi a peu

Els visitants la podran llogar als establiments del poble

19 mayo 2017 15:32 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Horta de Sant Joan ja té a la disposició dels turistes una nova guia per visitar els principals atractius del municipi terraltenc a peu.

La nova guia ha estat editada per l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan i ha comptat amb la col·laboració de la comissió de Promoció Econòmica i Turística del municipi. El seu principal creador ha sigut l’historiador d’Horta de Sant Joan Salvador Carbó (1957), qui ha dotat d’un important contingut historiogràfic però també amb llegendes locals la publicació.

Es tracta d’una guia amb format DIN-A4 que porta per nom ‘A peu per Orta’ i que facilita als visitants els principals punts d’interès, recollint dades del patrimoni arquitectònic i artístic.

"Des de la comissió de Promoció Econòmica i Turística del municipi, vam creure oportú crear una guia que substituís els guies, per tal que els visitants puguen fer una ruta pel poble amb un suport. És un punt intermedi entre un llibre i un tríptic", explica al Diari l’historiador Salvador Carbó.

Aquest format entre llibre i tríptic evita que el visitant haja de comprar una guia completa o que acabe llençant i no fent gaire cas a un tríptic informatiu de paper.

Així, el turista lloga aquesta guia a un preu de 5 euros als restaurants, hotels i als punts d’informació turística del municipi, que recuperarà si, en acabar d’utilitzar-la, la retorna adequadament al mateix establiment.

"No ens consta que aquest sistema s’haja portat a terme a un altre lloc. És una prova que esperem que funcione. Ens ha semblat que era una opció i una alternativa a les guies oficials o als tríptics per tal que el visitant tinga prou informació a un cost zero", detalla l’historiador.

La ruta de la guia arrenca de la plaça de la Bassa, on s’explica la història d’aquesta plaça i es detallen alguns dels quadres cubistes de Pablo Picasso, un dels rincipals atractius del municipi; després la ruta segueix per la plaça de Sant Salvador, on s’explica una història real sobre una Guerra Carlista.

Un altre punt d’aquesta guia és per exemple la plaça de la missa o la creuera, on detallen els detalls arquitectònics de la Casa del Deume. La ruta acaba al centre Picasso.

Al començament de la guia també es fa una introducció a la història del poble (dades bàsiques, demografia...) i al debat sobre la seua nomenclatura ("Orta" o "Horta"). Per fer-la el màxim d’amena possible, Carbó ha apostat pel contingut a la guia sobre llegendes i fets reals. També es convida a visitar altres llocs propers. "Esperem que funcione i es consolide", conclou.

Comentarios
Multimedia Diari