Amposta tindrà pressupostos participatius al 2018

L’alcalde, Adam Tomàs, afirma que el seu govern ja ha executat el 67 per cent de les 150 mesures programàtiques previstes per al mandat

22 junio 2017 18:23 | Actualizado a 22 junio 2017 18:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El govern d’Esquerra d’Amposta ha executat ja el 67 per cent de les 150 mesures programàtiques que es van plantejar, en els dos primers anys de mandat en majoria absoluta a l’Ajuntament de la capital del Montsià. Així ho ha assegurat  l’alcalde, Adam Tomàs, en una conferència organitzada pel Col·legi de Periodistes per fer balanç de la feina feta a l’equador de la legislatura. 

Tomàs ha admès que un dels principals cavalls de batalla ha estat la posada en marxa de la nova residència per a la gent gran, que l’anterior govern convergent va inaugurar abans de les eleccions municipals del 2015, «però que llavors no disposava ni de les suficients places públiques  per poder cobrir ni la meitat de la seva capacitat, ni de serveis bàsics per poder posar-la en funcionament». 

L’alcalde va destacar que l’actual govern ha obert l’Ajuntament a la ciutadania, amb la celebració d’assemblees municipals, el portal de transparència  o el canvi en l’horari dels plens per facilitar la participació dels veïns. En aquesta línia, l’equip de govern convocarà al 2018 els primers pressupostos participatius, en el que els ciutadans podran escollir obres  a executar per part del Consistori. 

Un altre dels objectius principals del govern d’Esquerra d’Amposta han estat les polítiques d’ocupació, per tal de reduir els índex d’atur a la ciutat. En aquest àmbit, s’ha passat d’una partida de 800.000 euros als 1,2 milions, «factor que ha influït per reforçar el teixit de les empreses i ha ajudat a reduir la taxa d’atur del 19,7 per cent del 2015 al 14,1 per cent del 2017». 

Adam Tomàs també va incidir en les  mesures d’eficiència preses i el seu compromís amb el medi ambient, amb  actuacions com  la substitució de l’enllumenat del Poble Nou del Delta per leds, igual que algunes dependències municipals i la primera fase del canvi a tot el municipi; la implantació de la primera estació de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics o la implementació de bonificacions als vehicles elèctrics, híbrids i de gas per tal d’afavorir aquest tipus de transport.

L’Ajuntament també ha dedicat 150.000 euros a la supressió de barreres arquitectòniques; ha iniciat la reforma del clavegueram, majoritàriament al barri del Grau, i les actuacions als pluvials que «evitaran que Amposta s’inundi cada vegada que quan cauen quatre gotes» , segons Tomàs. La primera fase d’aquesta actuació és al carrer Tarragona, amb una inversió de més de 200.000 euros, que ja està en execució.

Un altre dels compromisos complets, segons l’alcalde, han estat els 900.000 euros invertits en l’arranjament de camins.«Amposta tenia una xarxa viària rural absolutament abandonada en la que si s’invertien com a molt 50.000 euros anuals» . 

Tomàs va admetre que la situació econòmica heretada fa dos anys no era dolenta, «però érem conscients que calien una gran quantitat d’actuacions, algunes d’elles petites però molt necessàries i que hem anat executant, com ara la  construcció d’un nou col·lector de clavegueram a Balada, que acaba amb anys d’abocaments il·legals al riu». 

Comentarios
Multimedia Diari