Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Opinion EL VORAVIU

Una ‘cutrada’ que pot sortir cara a Ballesteros

La lentitud de la justícia farà que el judici (si és que s’hi arriba) es faci després de les eleccions municipals, però a Ballesteros ja se l’ha condemnat a concórrer en la campanya amb plom a les ales.

 

Josep Ramon Correal

Whatsapp
L'alcalde Ballesteros en una imatge d'arxiu. LLUÍS MILIAN

L'alcalde Ballesteros en una imatge d'arxiu. LLUÍS MILIAN

El redactat de la resolució del jutge del cas Inipro fa feredat. L’instructor acusa l’alcalde Ballesteros de «falsedat documental, prevaricació, suborn, tràfic d’influències, malversació, frau, abús en l’exercici de la funció pública i alteració de preus en concursos i subhastes públiques». Tothom que conegui l’alcalde veurà de seguida que unir tot aquest plec d’imputacions a Ballesteros és un oxímoron. No pot ser. Són unitats de sentit contrari. Ho veuen fins i tot els seus adversaris polítics, que, a tot estirar, consideren el cas Inipro una «cutrada», un residu d’altres èpoques en les quals els partit polítics aprofitaven les institucions d’«abeurador». Les irregularitats que es podien haver fet en la contractació d’Inipro per fer treballs d’atenció social als immigrants traduïdes al llenguatge jurídic converteixen la «cutrada» en l’assassinat del general Prim. Molts juristes dubten que Ballesteros pugui ser condemnat per aquest cas i interpreten que el jutge ha aplicat la doctrina d’actuar contra l’acusat en la fase d’instrucció perquè en el judici s’aplica el barem a favor del reu. De moment, però, la desmesura jurídica té aquí una derivada política greu. La lentitud de la justícia farà que el judici (si és que s’hi arriba) es faci després de les eleccions municipals, però a Ballesteros ja se l’ha condemnat a concórrer en la campanya amb plom a les ales.

Temas

Comentarios

Lea También