Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

10,7 milions pels ports de Cambrils i de l'Ebre

Els objectius estratègics del pla són la protecció i l'abric dels ports, la mitigació del canvi climàtic, l'impuls als sectors pesquer, nàutic, comercial, industrial i tècnic i la millora de la connexió entre els ports i les ciutats

Diari de Tarragona

Whatsapp
10,7 milions pels ports de Cambrils i de l'Ebre

10,7 milions pels ports de Cambrils i de l'Ebre

Ports de la Generalitat invertirà del 2019 al 2022 un total de 10,7 milions a la Zona Portuària Sud, que inclou els ports de les Terres de l'Ebre i de Cambrils (Baix Camp).

El delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, han presentat aquest dimarts el pla d'inversions.

Els objectius estratègics del pla són la protecció i l'abric dels ports, la mitigació del canvi climàtic, l'impuls als sectors pesquer, nàutic, comercial, industrial i tècnic i la millora de la connexió entre els ports i les ciutats.

Pallarès ha destacat que els ports de l'Ebre rebran inversions per valor de 9,5 milions entre 2019 i 2022: "és una gran inversió econòmica i també social, ja que directament genera llocs de treball amb les pròpies obres i, al mateix temps, converteix els ports en motors econòmics, potenciant els sectors comercials, pesquer, nàutic, de transport de viatgers, etc., que han de reforçar l'economia de les Terres de l'Ebre ".

El gerent de Ports de la Generalitat, de la seva banda, ha destacat que el pla també preveu inversions privades als ports de la Zona Portuària Sud per valor de més de 33,8 milions, amb la qual cosa el total d'inversió en aquest quadrienni serà de 44,5 milions d'euros.

"És un pla generós que busca l'equilibri territorial, dins del qual la Zona Portuària Sud rebrà un 38% de la inversió i això és un fort revulsiu socioeconòmic per a les Terres de l'Ebre", ha afegit Joan Pere Gómez Comes.

Gómez Comes ha detallat les actuacions públiques que es faran als ports de l'Ebre en quatre anys i ha posat en valor "l'esforç econòmic que fa l'Administració portuària per modernitzar les instal·lacions, potenciar els sectors pesquer, nàutic, comercial i industrial, i integrar els fronts portuaris amb les poblacions".

Així, les actuacions que executaran als ports de l'Ebre seran les següents: L'Ametlla de Mar (1,3 milions); L'Ampolla (685.000 euros); Deltebre (200.000 euros); Sant Carles de la Ràpita (3,6 milions); Les Cases d'Alcanar (2,1 milions) i Port industrial d'Alcanar (900.000 euros), mentre que en el de Cambrils es destinaran 1,2 milions. 

Comentarios