22 restaurants de Cambrils oferiran menús amb romesco del dia 22 de novembre al 8 de desembre

GASTRONOMIA. Les jornades del romesco tindran aquest plat típic cambrilenc com a protagonista, amb preus entre 12 i 52 euros

CRISTINA SIERRA

Whatsapp
Oliver Klein, Camí Mendoza i Joan Gómez amb el quadre finalista de la 2a Biennal d’Art Gastronòmic.  FOTO: CRISTINA SIERRA

Oliver Klein, Camí Mendoza i Joan Gómez amb el quadre finalista de la 2a Biennal d’Art Gastronòmic. FOTO: CRISTINA SIERRA

Del 22 de novembre al 8 de desembre Cambrils celebrarà les darreres jornades gastronòmiques de l’any que tindran com a protagonista el romesco. Un total de 22 restaurants del municipi oferiran menús tancats d’entre els 12 i els 52 euros amb aquest plat típic mariner que es podrà degustar fred o calent.

Ahir al matí l’alcaldessa, Camí Mendoza; el regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein, i el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria de Cambrils, Joan Gómez, van presentar la setena edició de les jornades. «Ens serveix per desestacionalitzar la temporada turística, gaudir del paladar i posar en valor els nostres productesde proximitat», va dir la batllessa.

Enguany, aquestes jornades també comptaran amb un ingredient nou: la música. Així ho va comunicar Klein, que va anunciar que alguns restaurants oferiran als comensals la possibilitat de comprar el nou treball discogràfic de Carles Rom, que inclou al cd l’obra finalista de la 2a Biennal d’Art Gastronòmic Enromesca’t, realitzada per Marcel Aragonès. L’objectiu d’aquesta iniciativa és difondre el patrimoni mariner a través de la gastronomia.

Novetats per 2020

El regidor també va explicar que l’any vinent la regidoria i l’associació de restauradors volen donar un nou impuls al calendari gastronòmic. «Volem replantejar el model i apostar per reduir les jornades i fer-les més fortes. Volem donar un pas per la qualitat i creiem que el millor és esplaiar-les i donar més temps als restaurants per dedicar més atenció als productes i millorar l’oferta», va apuntar Klein, que va afegir que volen continuar treballant perquè els restaurants no tanquin i puguin allargar la temporada.

Els responsables van avançar que les jornades del romesco no es tornaran a celebrar a finals de novembre de 2020, sinó que la intenció és avançar-les i incorporar-hi noves activitats per atraure més clients . «Volem donar un tomb a aquestes jornades. Tenim el lema ‘Sol, marinada i romesco’. Hi ha idees novedoses i en el seu moment informarem dels canvis», va manifestar Mendoza.

Actualment el municipi té jornades dedicades a la galera, carxofa, fideus rossos, vermut, tapes, calamar, oli i romesco, i la mostra Cambrils, entrada al país del vi.

Temas

Comentarios

Lea También