300 euros de multa per als jardins privats que envaeixin els carrers de Salou

L'Ajuntament ja ha obert 60 expedients per advertir els veïns. El consistori vol agilitzar el tràmit per ser més efectiu

19 mayo 2017 15:42 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Salou ha incoat una seixantena d’expedients per tal que els propietaris podin les tanques de jardineria que envaeixen la via pública i dificulten el pas de vianants.

Els expedients són sobretot a algunes urbanitzacions on hi ha molt tancat de jardineria. El consistori ha informat als propietaris per tal que podin els tancaments perimetrals vegetals que ocupen l’espai públic i impedeixen el lliure desplaçament dels vianants per les voreres.

Aquests expedients segueixen el seu curs d’acord amb la Llei d’urbanisme de Catalunya però «com que actualment compte amb un procediment molt complex entenem que com a administració propietària de l’espai públic podem actuar d’ofici per defensar l’espai públic», apuntava l’alcalde Pere Granados.

En aquest sentit el consistori està redactant una ordenança pròpia per comptar amb un procediment més àgil i que incorpori un règim sancionador per aquells veïns que no facin el correcte manteniment de les tanques vegetals i envaeixin l’espai públic.

La infracció està tipificada com a lleu i, per tant, la normativa diu que s’ha de sancionar amb un import equivalent al 10% del cost de neteja, amb un mínim de 300. Els serveis tècnics i de manteniment de ciutat s’han detectat nombrosos problemes a la zona d’Estival Salou però la normativa serà d’aplicació a tot el municipi.

Comentarios
Multimedia Diari