35 treballadors de General Electric de la central de Plana del Vent de Vandellòs passen a dependre d'Alpiq

La companyia elèctrica suïssa va assumir el control de la central tèrmica de cicle combinat el passat 2011

| Actualizado a 22 mayo 2017 17:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els treballadors de General Electric assignats a la central de Plana del Vent de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Tarragona) s'incorporen a la plantilla d'Alpiq Energía España, filial de l'elèctrica suïssa Alpiq AG. L'absorció afecta els 35 empleats a càrrec del manteniment rutinari, les operacions i la gestió integral del cicle combinat, que conservaran les condicions laborals actuals. Segons un comunicat, a partir d'ara, l'administració s'assimila a la resta de plantes europees d'Alpiq, amb una relació directa amb els empleats i la resta d'empreses que col·laboren. La companyia suïssa va prendre el control de la central el 2011, quatre anys després que Gas Natural Fenosa la posés en marxa.

 

Tot i l'absorció de la plantilla, la companyia de capital suís manté la relació a llarg termini amb General Electric, que continua com a responsable del manteniment programat dels trens de potència. El director general d'Alpiq, Guillermo Negro, assegura que l'operació "reforça" tant el "posicionament i el compromís" de la companyia a l'Estat espanyol, com la "vinculació territorial" amb el seu entorn més immediat.

 

La central genera al voltant de 250 llocs de treball directes i indirectes entre el personal dedicat a l'operativa, el manteniment i els serveis generals i industrials. L'any 2011, Alpiq va adquirir un dels dos grups generadors de 400 MW i els drets d'explotació del segon. Plana del Vent és una planta amb 800 MW de potència. La central té capacitat per produir el 2% de l'energia que l'Estat consumeix en un any, que és l'equivalent al consum elèctric de dos milions de llars. El grup té presència a 24 països de tot Europa, amb 8.300 empleats i una capacitat total instal·lada de 6.417 MW.

Comentarios
Multimedia Diari