Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

40 anys de l'Associació d'Apartaments Turístics

Una desena d'integrants han rebut a la Pineda una placa d'agraïment al dinar de germanor.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Alguns dels socis de l'Associació d'Apartaments Turístics homenatjats aquest migdia a la Pineda.

Alguns dels socis de l'Associació d'Apartaments Turístics homenatjats aquest migdia a la Pineda.

L’Associació Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre (AAT) ha celebrat aquest divendres un dinar commemoratiu dels 40 anys de la seva fundació.

L’acte, que ha reunit una vuitantena de persones, ha tingut lloc a Soldemar Restaurant & Eventos, a la Pineda, Vila-seca, i hi ha assistit el
director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono; el president de l’AAT, Joan Calvet; el comissari David Boneta, cap dels Mossos d’Esquadra a la regió policial del Camp de Tarragona, que ha rebut un reconeixement per la seva labor de vetlla per la seguretat; gerents de Patronats de Turisme i representants d’entitats turístiques; representants d’institucions públiques i un bon nombre d’associats de l’AAT.

Octavi Bono i Joan Calvet.

El periodista tarragoní Enric Company ha estat l’encarregat d’incloure la nota humorística i de conduir l’acte, a més de fer de mestre de cerimònies en el moment de lliurar unes plaques commemoratives a una desena d’associats que porten més d’un quart de segle formant part de
l’AAT.

El president de l’entitat, Joan Calvet, que ha agraït el suport de la junta, ha destacat, en els seus parlaments, les xifres del sector, que, el 2016, van ser força positives. Així, l’any passat els apartaments i els Habitatges d’ús turístic (Huts) de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre van assolir 2.182.238 pernoctacions i 448.732 visitants, amb una estada mitjana de 4,9 dies. El nombre d’apartaments associats fou de 4.870.

Enguany, de gener a setembre, les xifres registrades per l’AAT són 390.352 visitants i 2.038.488 pernoctacions, amb una estada mitjana de 5,2 dies i un total de 4.852 apartaments associats.

Per la seva banda, Octavi Bono, ha dit que “40 anys defensant els interessos d’un sector no és senzill”. Pel que fa a la situació actual que viu el país, Bono ha demanat “un punt de serenor, prudència i confiança en allò que fem”.

Les pernoctacions de 2016 van superar els 2,1 milions 

Així mateix, el director general de Turisme ha destacat la crescuda de les dades relatives al sector apartamentístic, en relació a 2016, i ha dit que “esperem tancar l’any encara amb valors positius”, tot i que “som conscients de la situació en què ens trobem, però tenim confiança perquè el futur pugui ser millor”.

Els visitants que van optar per apartament turístic a la demarcació van ser quasi 450.000

L’AAT Costa Daurada i Terres de l’Ebre es va fundar el 19 de juliol de 1977. Originàriament, va néixer com a "Asociación de Apartamentos Turísticos de la provincia de Tarragona" i el 1994 es va canviar el nom a Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada. L’any passat es va actualitzar el logotip, donant-li un caire més modern i amb un simbolisme relacionat amb la proximitat del mar, la natura, la bona climatologia i el mateix allotjament.

El sector dels apartaments de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre ha viscut una evolució molt positiva des de la seva fundació, adaptant-se als canvis conjunturals d’origen legislatiu, social, turístic, polític i econòmic de la societat, i superant tota mena de reptes que l’han enfortit.

Actualment, l’AAT treballa per la constant millora del seu teixit empresarial i de l’oferta turística, lluitant, enèrgicament i amb totes les eines jurídiques al seu abast, per tal d’assolir la legalització de tots els apartaments i Huts, i contra les pràctiques fraudulentes que perjudiquen la destinació.

Cal dir que l’AAT sempre ha estat al costat del sector de l’allotjament turístic, oferint als seus associats serveis professionals de diferent índole, dins de l’àmbit jurídic, tècnic i comercial.

Actualment, l’entitat representa més de 80 empreses i professionals del sector i ofereix més de 4.000 allotjaments i unes 24.000 places legalitzades.

Temas

Comentarios

Lea También