700 nens i nenes proposen idees per millorar els índex de reciclatge al Baix Penedès

L'empresa comarcal de gestió de residus portarà a la pràctica el projecte guanyador

19 mayo 2017 23:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Al Baix Penedès només un 21% dels residus acaben als contenidors de recollida selectiva, la qual cosa deixa la comarca a la cua del rànquing català, tenint en compte que la mitjana del país se situa al 36%. Per això, des del 2013 l'empresa comarcal de gestió de residus, EcoBP, impulsa el Repte Baix Penedès, que busca millorar els índex de reciclatge. Aquest curs per primera vegada, i amb la intenció que els bons hàbits s'estenguin a tota la població, s'ha implicat en el projecte els més petits. Així, més de 700 alumnes d'una vintena d'escoles han presentat 35 idees per combatre els motius que fan que a casa seva no es recicli. EcoBP implementarà, aquest 2015, la proposta guanyadora.

 

Els alumnes de l'escola Mossèn Jacint Verdaguer de Segur de Calafell veuran com la seva idea, 'La comoditat del calaix reciclador', es fa realitat, i és que han estat els guanyadors de la Festa de les Idees, la trobada que ha tingut lloc aquest dissabte al Vendrell i que ha servit perquè tots els participants poguessin presentar les seves propostes. A més, l'escola Àngels Garriga de la capital del Baix Penedès, ha obtingut un accèssit.

 

En el marc del Repte Baix Penedès, des de l'octubre cadascun dels alumnes ha estudiat les raons per les quals no es recicla a casa seva, i de forma conjunta han proposat solucions creatives i realistes per superar aquests frens. D'aquesta manera s'ha fomentat el procés d'anàlisi, el treball en equip, la creativitat i la responsabilitat, a més de facilitar als més petits les eines necessàries per esdevenir actors de canvi.

 

Joan Olivella, president del Consell Comarcal del Baix Penedès, ha destacat que un dels missatges a extraure de la jornada d'avui és que "pel medi ambient és bo reciclar", però alhora que "si reciclem els costos baixen, perquè aprofitem més els materials", de manera que "tots en podem sortir beneficiats". També ha volgut marcar-se com a objectiu que la comarca arribi "ràpidament" a la mitjana de recollida selectiva de Catalunya, de la qual la separen quinze punts.

 

A la festa d'aquest dissabte també hi ha hagut activitats i tallers per gaudir en família, jocs d'habilitats i d'esport, exposicions, inflables i fins i tot una petita obra de teatre. EcoBP està formada pel Consell Comarcal, deu ajuntaments del Baix Penedès -Albinyana, Banyeres, Bellvei, Bonastre, Calafell, El Montmell, Llorenç del Penedès, Masllorenç, Santa Oliva i El Vendrell- i FCC.

Comentarios
Multimedia Diari